TMC exclusief distributeur Cale parkeerautomaten

donderdag 11 juli 2019
timer 3 min
In 2018 zijn Parkeon en Cale, de twee wereldmarktleiders op het gebied van parkeer- en OV-ticketingoplossingen, gefuseerd tot Flowbird. Om de concurrentiepositie in Nederland te versterken en het marktaandeel te vergroten heeft Flowbird besloten de verkoop van beide productlijnen bij één distributeur onder te brengen. Daarom is TMC vanaf september exclusief distributeur voor zowel Parkeon als Cale parkeerautomaten en onderdelen.

In september 2019 neemt Taxameter Centrale (TMC) het distributeurschap van Cale parkeerautomaten over. TMC is in Nederland al jaren exclusief distributeur van Parkeon parkeerautomaten. Parkeon en Cale zijn in 2018 gefuseerd tot Flowbird, als gevolg hiervan heeft Flowbird nu besloten om TMC ook het exclusief distributeurschap in Nederland van Cale parkeerautomaten inclusief onderdelen, hosting en beheer toe te kennen.

TMC en Parkeon zijn al 40 jaar trouwe partners, het toewijzen van het Cale distributeurschap aan TMC is dan ook een waardevolle erkenning van deze jarenlange samenwerking. “We zijn zeer verheugd met deze toekenning waarmee we ons productportfolio vergroten en onze positie in de Nederlandse parkeermarkt verstevigen. Het biedt tevens de mogelijkheid om TMC en onze expertise op het gebied van hardware, software en compleet onderhoud en beheer te introduceren bij gemeenten met Cale parkeerautomaten”, aldus Rinus Bruinsma, commercieel directeur van TMC.

Bertrand Barthelemy, CEO van de Flowbird Group: “TMC is een betrouwbare, vakkundige  partner met een duidelijke focus op straatparkeren. Met meer dan 90 jaar ervaring in de mobiliteitsbranche hebben ze een bewezen staat van dienst opgebouwd. We zijn dan ook erg content met deze ontwikkeling en kijken uit naar de uitbreiding van onze samenwerking.

Over Taxameter Centrale B.V.

Taxameter Centrale B.V. (TMC) is marktleider in Nederland op het gebied van straatparkeren. Het familiebedrijf is al sinds de oprichting in 1927 actief in de mobiliteitsbranche. TMC levert parkeerautomaten en daarnaast alle bijbehorende dienstverlening zoals compleet onderhoud en beheer, financiële afhandeling van bankkaarttransacties en rapportages. Met ruim 60 medewerkers op kantoor in Amsterdam en verspreid door het land bedient TMC ruim 100 gemeenten.

Ga voor meer informatie naar www.taxameter.nl

Over Flowbird

Flowbird is internationaal marktleider op het gebied van stedelijke mobiliteit en smart city-oplossingen. Flowbird is met een totaalpakket aan parkeerbeheeroplossingen en oplossingen voor de ticketverkoop in het openbaar vervoer actief in circa 80 landen. Ook in opkomende markten zoals Oost-Europa, Rusland, Azië, Latijns-Amerika en Afrika is Flowbird succesvol en stijgt het marktaandeel snel. In meer dan 5.000 steden maken de apparatuur en diensten van Flowbird stedelijke mobiliteit mogelijk. Flowbird heeft wereldwijd ruim 1.300 werknemers in dienst en realiseerde in 2018 een omzet van 340 miljoen euro.

Ga voor meer informatie naar www.flowbird.group

Lees verder

I have a dream: parkeren na COVID-19

7 apr om 16:13 uur
Tijdens de coronacrisis laait ook de discussie over betaald parkeren weer op, constateert Ernst Bos van Spark.…
Lees verder »

‘De mobiliteitshub is meer dan de heilige graal’

7 apr om 10:32 uurtimer8 min
“De mobiliteitshub is geen doel, maar een middel om steden aantrekkelijker in te richten. Dat stelt Nick…
Lees verder »

Moeten gemeenten betaald parkeren tijdelijk afschaffen?

31 mrt om 12:07 uur
Je kon er op wachten: de vraag of in verband met de coronacrisis het betaald parkeren niet even kan worden…
Lees verder »

Utrecht krijgt regionale visie op parkeren

24 mrt om 01:00 uurtimer3 min
Vanuit de rijk- en regiosamenwerking, inclusief IenW, RWS en NS wordt gezamenlijk een start gemaakt om een…
Lees verder »

Gemeenten nemen maatregelen tegen coronavirus

22 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Verschillende gemeenten in Nederland en België treffen maatregelen tegen het coronavirus. Na Amsterdam heeft nu…
Lees verder »

Zorgpersoneel mag gratis parkeren in Amsterdam

20 mrt om 01:00 uurtimer1 min
De gemeente Amsterdam voert vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen in voor ondernemers en zorgpersoneel.…
Lees verder »

'Niet iedere parkeerlocatie wordt een volwaardige hub'

17 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

Wanneer is een mobiliteitshub succesvol te noemen?

12 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »