Utrecht in de bres tegen bredere A27

maandag 13 februari 2017
timer 1 min
De geplande verbreding van de snelwegen A12 en A27 stuit op nogal wat weerstand. Kerngroep Ring Utrecht en enkele natuur- en milieuorganisaties zijn naar de Raad van State gestapt om de projecten tegen te houden.

Minister Schultz (Infrastructuur) besloot in december vorig jaar definitief tot verbreding van de snelwegen om een einde te maken aan de dagelijkse files bij Utrecht. De A27 wordt verbreed naar 2x7 rijstroken. De werkzaamheden moeten in 2018 starten en in 2026 klaar zijn.

Duur

Maar in Utrecht zit men daar niet op te wachten.  Meerdere partijen noemen het besluit duur en ongewenst. De Kerngroep startte zelfs een crowdfundingsactie, om de beroepsprocedure te kunnen financieren, waarmee ze de kosten van 40.000 euro weet te dekken.

 

Zij laten nu onderzoeken of de geschatte kosten van 1,2 miljard euro wel opwegen tegen de baten van de verbreding. Ook de gemeenteraad van Utrecht overweegt een eigen procedure te starten, liet RTV Utrecht weten. Politici vrezen voor de luchtkwaliteit en het cultuurhistorisch landschap.