Veiligheid voor alles bij groot onderhoud

donderdag 23 mei 2013
timer 2 min
Sinds eind 2012 voeren verschillende grote infrabedrijven samen onderhoudswegwerkzaamheden uit in het noorden van Noord-Holland en in Zeeland. Het project omvat groot en levensduur verlengend onderhoud aan de wegen en kunstwerken rondom Alkmaar en binnen heel Zeeland. 

Veiligheid voor alles bij groot onderhoud

Uniek aspect

De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Combinatie VOC in opdracht van Rijkswaterstaat. Groot onderhoud is natuurlijk niet nieuw, het unieke aspect van dit project is dat Combinatie VOC niet alleen de werkzaamheden uitvoert maar tevens vaststelt wat de onderhoudsmaatregelen zijn. De verkeersregelaars van Traffic Support zijn bij deze grote klus aanwezig.

Veiligheid voor alles

Traffic Support verzorgt voor Traffic Service Nederland de inzet van gekwalificeerd personeel voor de veiligheid van de wegwerker en de weggebruiker. Om mee te mogen werken aan dit project, zijn de verkeersregelaars verplicht om bovenop de reeds behaalde VCA-certificaten een aanvullend examen te doen waarin kennis van veilig werken wordt getoetst. Als zij hiervoor slagen, ontvangen zij een pas die als bewijs dient dat zij de projectspecifieke eisen kennen en kunnen naleven tijdens hun werkzaamheden.

Kennis van zaken

Het project heeft een behoorlijke weerslag op de bereikbaarheid voor delen van de provincies Noord-Holland en Zeeland. Steeds vaker wordt de expertise van de verkeersregelaarsorganisatie door verkeerstechnische bedrijven ingezet. De Accountmanagers worden al in een vroeg stadium bij de uitwerking van de plannen betrokken. Zij kunnen zo meedenken mee over de uitvoering van de werkzaamheden door de verkeersregelaars en de eventuele gevolgen hiervan op de verkeerssituatie.

Duidelijke instructies

Met de inzet van Traffic Support kunt u rekenen op een professionele partner. Wanneer wegen afgesloten worden heeft dat gevolgen voor de omgeving. Bewoners, bedrijven en hulpdiensten treffen na de vooraankondigingen vaak als eerste aanspreekpunt op hun weg een medewerker van Traffic Support . De projectcoördinatoren en verkeersregelaars krijgen duidelijke instructies om niet alleen de wegwerkzaamheden zo goed mogelijk te begeleiden, maar tegelijkertijd de omgeving van goede informatie te voorzien.

Over Traffic Support Infra

Traffic Support Infra B.V. is marktleider geworden door een zeer nauwgezette levering en een hoge mate van flexibiliteit tegen een concurrerende prijs. Onze ruim 500 verkeersregelaars zijn uitvoerig getraind en zijn voorzien van een uitgebreid PBM-pakket waarin een portofoon, signaallamp en veiligheidsschoenen uiteraard niet ontbreken. Traffic Support Infra B.V. streeft te allen tijde de VCA*, ISO-9001-2008 en de NEN4400-1 normeringen na. Betrouwbaarheid en veiligheid staat voorop.