Verbreding A2 onzeker

vrijdag 13 mei 2011
timer 2 min
De verbreding van de A2 tussen Maasbracht en Geleen staat ter discussie. Limburgse overheden zeggen signalen te hebben dat Rijkswaterstaat de extra rijstroken wil schrappen.
Verbreding A2 onzeker

 

Twee keer drie


De verbreding van de snelweg naar twee keer drie volledige banen zou vanaf 2016 plaats moeten vinden. Formeel moet de noodzaak vooraf met verkeerstellingen aangetoond worden, maar die voorwaarde werd in Limburg altijd als een formaliteit gezien. Voormalig minister Camiel Eurlings van Verkeer verzekerde immers herhaaldelijk dat de verbreding door zou gaan.

Langetermijnplanning


Vandaag praten ambtenaren van gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat over de langetermijnplanning voor infrastructuur. Een woordvoerder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wil niet zeggen of het schrappen van de verbreding op de agenda staat. Gedeputeerde Bert Kersten: \"Het voelt al langer alsof Rijkswaterstaat zit te wachten op een kans om onder deze wegverbreding uit te komen. We moeten nu goed onderhandelen in Den Haag.”

Links en rechts


De gemeente Sittard-Geleen laat weten dat er 'links en rechts' signalen komen over het schrappen van de plannen. Waar die vandaan komen, wil een woordvoerder niet kwijt. Hij stelt dat er wel grote zorgen zijn. De huidige spitsstroken, waarvan die in noordelijke richting nog open moeten, bieden slechts een noodverband. \"Voor het bedrijfsleven is een goede doorstroming van de A2 noodzakelijk.” CDA-Kamerlid Ger Koopmans kent de signalen ook. Hij zegt 'stomverbaasd' te zijn. \"Er waren harde afspraken met oud-minister Camiel Eurlings. Er is dus meteen werk aan de winkel voor de nieuwe gedeputeerden in Limburg.”

Niet nodig


Voor de doorstroming zijn de extra rijbanen overigens nog niet nodig, blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Sinds enkele maanden geleden de spitsstrook in zuidelijke richting is geopend, zijn er geen structurele files meer.

Bron: Paul Bots/De Limburger

Terug naar overzicht nieuws >>>