Verhagen start aanleg Greenportlane

vrijdag 18 februari 2011
timer 2 min
Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft samen met gedeputeerde Ger Driessen in Venlo de starthandeling verricht voor de aanleg van de Greenportlane. 
Verhagen start aanleg Greenportlane



Klavertje 4


De Greenportlane (N295) verbindt straks de A67 met de A73 en maakt de verdere ontwikkeling van het werklandschap Klavertje 4 mogelijk. Daarmee vormt de weg de ader voor de uitbreiding van economische activiteiten in de regio.

Goede ontsluiting


De Greenportlane is een nieuw aan te leggen weg, die over het grondgebied gaat van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. De weg met twee rijstroken in beide rijrichtingen zorgt voor een goede ontsluiting van het gebied Klavertje 4 waar onder de vlag van Greenport Venlo in de toekomst veel bedrijvigheid gepland is. Daarnaast levert de weg een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de omliggende woonkernen.

Probleemloos bereikbaar


 “Over één ding is iedereen het roerend eens: Noord-Limburg is volop in ontwikkeling”,  aldus een enthousiaste gedeputeerde Ger Driessen tijdens de starthandeling. “Nu al ligt hier het op één na grootste kassengebied van Nederland en er staat nog veel meer te gebeuren. De Floriade 2012 komt steeds dichterbij en de hele regio ontwikkelt zich momenteel sterk op het gebied van wonen, werken en leven. De duurzame Greenportlane moet ervoor zorgen dat al die bedrijven, bewoners én miljoenen Floriadebezoekers straks de regio probleemloos kunnen bereiken.”

Topsectorenaanpak Kabinet


De aanleg van de weg past prima in de nieuwe Topsectorenaanpak van het Kabinet. In die nieuwe aanpak worden samen met het bedrijfsleven knelpunten -die de groei van sterke sectoren zoals de agrofood en tuinbouw in de weg staan- aangepakt. Het kan daarbij gaan om infrastructurele knelpunten, maar bijvoorbeeld ook zaken als verbetering van het vakonderwijs.

Floriade


Aannemer BAM Combinatie Greenportlane gaat de weg aanleggen. Het eerste deel van de Greenportlane is gereed voor de start van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2012. Hiermee is ook de goede bereikbaarheid van het Floriadeterrein gewaarborgd.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>

</