Vierde tranche Crisis- en herstelwet

maandag 16 januari 2012
timer 1 min
Waterfront Harderwijk, Centrumplan Eerbeek/Brummen, Spoorzone Tilburg, Oostelijk centrumgebied Arnhem en vliegbasis Soest/Zeist zijn aangewezen als ontwikkelingsgebieden in de Crisis- en herstelwet.
Vierde tranche Crisis- en herstelwet



Ingestemd


De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Schultz van Haegen (I en M). Het gaat om invoering van de zogenoemde vierde tranche van de Crisis- en herstelwet (Chw). Naast de ontwikkelingsgebieden, worden in het besluit twee innovatieve experimenten (en twee uitbreidingen van lopende experimenten), een nieuwe categorie voor bijlage I en een aantal projecten aan bijlage II toegevoegd.

Ontwikkelingsgebieden


In het besluit worden Waterfront Harderwijk, Centrumplan Eerbeek/Brummen, Spoorzone Tilburg, Oostelijk centrumgebied Arnhem en vliegbasis Soest/Zeist aangewezen als ontwikkelingsgebieden. Hierdoor kan in deze herstructureringsgebieden de milieugebruiksruimte opnieuw worden verdeeld uitgaande van gewenste maatschappelijke ontwikkelingen. Het besluit stelt bestuurders in staat om via een gebiedsontwikkelingsplan tijdelijk van de normen af te wijken zodat de herstructurering daadwerkelijk van de grond kan komen, mits er op termijn een betere situatie ontstaat.

Lees meer op Rijksoverheid.nl
 

Terug naar overzicht nieuws >>>