Voltooiing faunapassage Utrecht

donderdag 5 mei 2011
timer 2 min
Voltooiing faunapassage provincie Utrecht In de periode van 16 tot en met 20 mei voert de provincie Utrecht werkzaamheden uit aan de Provincialeweg N201 tussen Vinkeveen en Loenen. Doel van de werkzaamheden is het afbouwen van de twee faunapassages die zo'n drie jaar geleden zijn voorbereid tijdens het groot onderhoud aan de weg.
Voltooiing faunapassage Utrecht

 

Faunapassages en ecoducten


Provinciale wegen vormen vaak een barrière voor dieren om over te steken. Hierdoor wordt hun leefgebied kleiner en hun voortbestaan bedreigd. Met de aanleg van faunapassages en ecoducten proberen rijk, provincies en gemeenten de schadelijke invloed van meer en drukkere wegen tegen te gaan. De faunapassages en ecoducten zijn bedoeld om dieren een veilige oversteek te bieden tussen verschillende natuurgebieden. Ook de verkeersveiligheid neemt toe doordat er minder dieren plotseling de weg oversteken.

Gasleiding verleggen


Tijdens de werkzaamheden zullen de al aanwezige gedeelten van de faunapassages verlengd worden richting het water dat aan weerszijden van de N201 ligt. De zijde van Vinkeveen naar Loenen is in maart al afgerond; nu staat de zijde van Loenen naar Vinkeveen op het programma. Tijdens de werkzaamheden zal onder andere een gasleiding verlegd worden en de faunapassage zal onder de weg door verlengd worden.

Terug naar overzicht nieuws >>>