Wandel naar je Werk-dag gaat niet door

donderdag 19 maart 2020
timer 1 min
De vijfde editie van Wandel naar je Werk-dag, georganiseerd door Wandelnet, gaat op 2 april niet door vanwege het Coronavirus. Op donderdag 8 april 2021 vindt de eerstvolgende editie plaats.

“Wandelen naar werk is gedurende de Coronacrisis geen goede optie voor veel mensen”, schrijft organisatie Wandelnet. “Wel blijft wandelen leuk en gezond. Een rondje lopen mag nog en zorgt voor lichaamsbeweging. Volgens de richtlijnen van het RIVM mogen we nog wel naar buiten.”

 

Bovendien is wandelen een goede manier om je conditie op peil te houden en is het goed voor je weerstand. “Wandelen kan vanaf de voordeur, zorgt voor ontspanning, een frisse neus en bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit.”

Wandelen stimuleren

Wandelnet stimuleert via de Wandel naar je Werk-dag bewegen naar en tijdens de werkdag. Heel werkend Nederland wordt dan opgeroepen om (een deel van) de afstand lopend af te leggen. De Wandel naar je Werk-dag biedt iedereen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om je te verplaatsen en maakt je bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag.