WPS ontvangt als eerste certificaat voor informatiebeveiliging

woensdag 16 oktober 2019
timer 2 min
WPS Parking Systems heeft onlangs als eerste Nederlandse leverancier van off-street parkeeroplossingen het ISO27001:2017 certificaat behaald. De norm is de internationale standaard voor informatiebeveiliging, gericht op het continue managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiligingsrisico's.

De certificering laat zien dat WPS de informatie van klanten en haar gebruikers effectief beschermt door risicoblootstelling te minimaliseren en een cultuur van informatiebeveiliging te stimuleren. “Het behalen van het certificaat sluit naadloos aan bij het streven naar het zijn van een betrouwbare partner”, zo klinkt het vanuit het bedrijf.

Digitaliseringsslag

De parkeerdienstverlening wordt in snel tempo digitaal, zegt Erik Dijkshoorn managing director van WPS. “In de huidige markt zien wij gestructureerde informatiebeveiliging als absolute voorwaarde voor het blijven bieden van een kwalitatief hoogwaardige en veilige parkeeroplossing. Het behalen van het ISO 27001:2017 certificaat bevestigt dan ook onze continue professionalisering om een betrouwbare en integere partner voor onze relaties te zijn en te blijven.” 

Niels Weterings, business improvement manager bij WPS, vult aan: "
Met ons certificaat laten wij onze klanten en leveranciers zien dat wij informatiebeveiliging binnen onze organisatie en ontwikkelprocessen goed georganiseerd hebben en dit ook onafhankelijk laten toetsen. Op basis van ons gecertificeerde systeem voor informatiebeveiliging gaan we de komende tijd intensief met onze relaties aan de slag om de beveiliging van hun projecten nog beter te organiseren.” 

Leidende rol

Het ISO 27001-certificaat is uitgegeven door certificerende instelling TÜV Nederland. Vincent Schijven, Innovatiemanager binnen TÜV Nederland, zegt over WPS. “WPS wil een leidende rol vervullen binnen de markt van parkeeroplossingen en dan is het hebben van de juiste certificeringen bijna een voorwaarde. Met het behalen van het certificaat toont WPS aan dat informatie beveiliging door de hele organisatie de benodigde aandacht krijgt.”

Parkeerbeheer Congres

WPS Parking Systems is één van de sponsoren van het Parkeerbeheer Congres. Bekijk het programma en meld je aan voor het congres.

Fotobron: WPS Parking Solutions