Zes nieuwe Lean and Green Solutions

vrijdag 28 maart 2014
timer 3 min
Tijdens Intertraffic 2014 reikte Connekt de certificaten voor zes nieuwe 'Lean and Green Solutions' uit tijdens Intertraffic in de RAI te Amsterdam. De zes winnaars kregen de certificaten voor het leveren van een bijdrage aan CO2-reductie in de mobiliteit.

CO2 besparen

De Lean and Green Solutions maken deel uit van het Lean and Green programma van Connekt, een enthousiaste en groeiende community van bedrijven en overheden in de mobiliteitssector. De bedrijven en overheden laten zien dat concurrentiekracht en duurzaamheid hand in hand gaan door 20% CO? binnen vijf jaar te besparen. De Lean and Green Star symboliseert het bereiken van deze prestatie. Lean and Green is gestart in de logistieke sector en breidt uit naar andere sectoren, zoals de personenmobiliteit, maar ook internationaal.

 

Winnaars Lean and Green Solutions

Lean and Green Solutions zijn producten of diensten die een bijdrage leveren aan CO?-reductie in de mobiliteit. De certificaten gingen naar:

 

EasyDrive (Rietveld BV)

Pleun Rietveld, Rietveld B.V. over EasyDrive: “Wij zien dat bedrijven met een groot wagenpark onder druk staan door onder andere de hoge brandstofprijs. Daarom hebben wij de missie om met onze oplossingen een belangrijke schakel te zijn in de bedrijfsprocessen van onze klanten, die leidt tot een structurele verbetering van hun bedrijfsresultaten. Dit Lean and Green Certificaat voor onze rijstijlanalyse EasyDrive onderschrijft dat wij met onze oplossingen inderdaad onze klanten helpen om hun bedrijfsresultaten te verbeteren.”

 

NomadPower (NomadPower)

Jos Schreurs, Nomad Power: “Transportondernemingen kunnen door gebruik te maken van de NomadPower stroomvoorzieningen direct hun CO2, NOx en fijnstofuitstoot verminderen. Bedrijven kunnen dus sneller, eenvoudiger en tegen lagere kosten hun groene doelstellingen bereiken.”

 

Rijden op CNG (Ballast Nedam)

Marco Fossen, CNG Net: “Duurzame mobiliteit mogelijk maken; dat is waar CNG Net het voor doet. De toekenning van “Rijden op CNG” aan de Lean and Green Solutions ziet CNG Net als erkenning voor de schone brandstof die wij leveren. Bovendien brengt het rijden op CNG naast een CO2-besparing ook kostenvoordelen met zich mee – geheel in de Lean and Green gedachte.”

 

JOSAM Uitlijnmethode (Nederman Nederland)

Peter Kostelijk, JOSAM i-track methode: “De JOSAM i-track methode maakt het mogelijk om zeer snel de rolweerstand inzichtelijk te maken en op deze wijze aantoonbaar brandstof, fijnstof (bandenslijtage) en CO2 te reduceren. Aangezien de grootste kostencomponent in transport inmiddels brandstof is (30%), levert hierop besparen veel geld op voor de transportondernemer. Wij pakken de uitstoot van CO2 daar waar deze ontstaat, het verlagen van de rolweerstand van het voertuig. Het milieu en de transporteur zijn de winnaar.”

 

Less Fuel Conditioner (Cleaner Globe BV)

Ron Tabak, LESS fuel conditioner: “De logistieke sector en de weg- en waterbouw kunnen volop profiteren van onze bewezen technologie. Door toevoeging van ons product aan de brandstof heeft het een positieve invloed op de verbranding en reiniging van de verbrandingsmotor. Besparingen >5% op brandstof en reductie op CO2 zijn zonder meer haalbaar. Dit resulteert in een gezondere werk- en leefomgeving.”

 

FuelSave Diesel (Shell)

Melanie Zeeuw van der Laan, Shell FuelSave Diesel: “Meer brandstofverbruik leidt tot hogere CO2 emissies. Bovendien kan slechte brandstofverbranding ertoe leiden dat de brandstof maar gedeeltelijk wordt verbrand, met als gevolg dat er zwarte rook uit de uitlaat komt. Shell FuelSave Diesel is ontwikkeld om de verbranding efficiënter te laten verlopen. Dit kan helpen om 3% brandstof te besparen en uiteindelijk zorgen voor minder CO2- en rookuitstoot.”