Zoetermeer krijgt fietsstraat

woensdag 6 juni 2012
timer 2 min
Om de Zegwaartseweg in Zoetermeer voor met name schoolgaande kinderen en fietsend woon-werkverkeer een stuk veiliger te maken, is er op het gedeelte tussen Den Hoorn en de Hugo de Grootlaan gekozen voor een fietsstraat.
Zoetermeer krijgt fietsstraat

Zwarte middenstrook


De rode rijbaan heeft een zwarte middenstrook, die soortgelijke visuele en akoestische eigenschappen heeft als een klinkerweg. Fietsers blijven hierdoor veilig op de rode fietsstrook, terwijl automobilisten door de hoorbare scheidingslijn tussen de twee fietsstroken worden gewaarschuwd dat zij zich op fietsersgrondgebied begeven. Daarnaast zorgen verkeersdrempels en de middenstrook ervoor dat de automobilist zijn rijsnelheid naar beneden aanpast.

Werkzaamheden


De Zegwaartseweg is vanaf de kruising Den Hoorn / Bleiswijkseweg tot aan de Hugo de Grootlaan al zo goed als omgetoverd tot fietsstraat. Alleen de rode coating ontbreekt nog gedeeltelijk. Vanwege de aanwezigheid van een lijnbusroute kan de Zegwaartseweg tussen de Hugo de Grootlaan en de Omleidingsweg (Benthuizen) niet tot fietsstraat worden gereconstrueerd. Om ook hier de rijsnelheid te verlagen worden diverse verkeersdrempels en fietssuggestiestroken aangebracht. Fietssuggestiestroken hebben randen die door een onderbroken witte lijn zijn gemarkeerd. Naar verwachting zullen de werkzaamheden aan de Zegwaartseweg medio juni worden afgerond.

KWS Infra, onderdeel van VolkerWessels, heeft de reconstructie uitgevoerd in opdracht van gemeente Zoetermeer.
 

Terug naar overzicht projecten >>>