Duidelijke en veilige infrastructuur bij openbare ruimtes

woensdag 21 april 2021

Triflex biedt mogelijkheden die bijdragen aan een aantrekkelijke en veilig openbare ruimte. Te denken aan het indelen van school- en sportpleinen, het duiden van situaties op stations en perrons, het markeren van onder andere parkeervakken bij parkeergelegenheden en het aanbrengen van noodbewegwijzering in trappenhuizen of tunnels. Wij zetten graag een aantal oplossingen voor u op een rijtje.

  1. Parkeergelegenheden

Een veilige parkeerplaats bevat een duidelijke en heldere infrastructuur. Niet alleen het aanduiden van de parkeervlakken is belangrijk, maar ook het aangeven van de rijrichting, voetgangerszones, de oplaadpunten voor elektrische auto’s en parkeerplaatsen voor mindervaliden is van belang. Triflex biedt duurzame producten die ideaal zijn voor het markeren van buitenparkeerplaatsen en ‘set-down’ gebieden.

  1. Oppervlaktes met een lage belasting

Er zijn ook situaties waarbij de eisen niet zo hoog zijn. Dit kan zijn omdat het oppervlak ‘buiten’ het verkeer ligt of omdat het alleen licht wordt belast. Op zulke plekken wordt de duurzaamheid van het product minder op de proef gesteld. Preco Cryl Rollplastik 2K wordt rollend aangebracht. Het bevat een fijne korrel, waardoor het aangebrachte materiaal een fijn gestructureerd oppervlak heeft. Dit maakt dat Preco Cryl Rollplastik 2K uitermate geschikt is voor het coaten van bijvoorbeeld sport- en speelvelden en pleinen, maar ook voor het markeren van oplaadpunten voor elektrische auto’s en parkeerplaatsen voor mindervaliden.

  1. Preco Line 300 voor tijdelijke situaties

Triflex’ kwalitatieve wegenverf op acrylaatbasis leent zich goed voor tijdelijke markeringen en voor situaties waar weinig verkeersbelasting wordt verwacht. De markeringsverf heeft een uitstekende dekkingskracht en wordt vaak toegepast voor parkeervakbelijning, trottoirbanden en vlakvullingen.

  1. Duidelijkheid bij nood

In het geval van brand, rookontwikkeling, of bij lichtuitval in donkere ruimtes, is het noodzaak om zo snel mogelijk de uitgang te vinden. Lichtgevende markeringen zijn een effectieve manier om mensen in noodsituaties te begeleiden; de kortste weg uit de gevarenzone. Met Triflex NightLine heeft Triflex een reeks producten die als praktische markeringen fungeren voor in alle soorten gebouwen als aanvulling op de bestaande noodverlichting. De producten bevatten lichtgevende pigmenten waarmee u de kortste weg uit een gevarenzone kunt aangeven. De Triflex NightLine producten zijn geschikt voor ondergrondse parkeergarages, trappenhuizen, tunnels en andere ruimtes waar (nood) bewegwijzering essentieel is. Zowel de Kaltplastik 2K en EP 2K producten zijn verkrijgbaar in de NightLine uitvoering.

 

 

 

 

-