Interparking Boulevard ontvangt de Oscar van de parkeerindustrie

donderdag 15 september 2022
timer 3 min

Afbeelding: Uitreiking EPA Award tijdens het EPA congres in Brussel op 13-9-2022

Interparking Boulevard is, in Brussel tijdens de 20e editie van het EPA congres, uitgeroepen tot één van de drie beste nieuwe parkeergarages in Europa. Deze parkeergarage is met haar een unieke ligging, direct aan de boulevard in Scheveningen, een onderdeel van de herontwikkeling van het noordelijke deel van boulevard en volledig geïntegreerd in haar omgeving. Het architectonisch gebouw, waarin Interparking Boulevard zich bevindt, straalt met de winkels, horeca en deze kwalitatief hoogwaardige parkeervoorziening volop allure uit.

De Oscar van de parkeerindustrie 

Naast Interparking Boulevard waren ook Interparking Confluence, uit de Belgische stad Namen en Parking Termini Train Station uit Rome genomineerd. De vakjury beoordeelde de drie parkeergarages op onder meer locatie, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid. Interparking Confluence is verkozen tot de beste nieuwe parkeergarage in Europa en daarmee de winnaar van deze felbegeerde kwaliteitsprijs. 

Vladan Jankovic, CEO Interparking Nederland: “In 2015 nam Interparking Nederland al eerder deel aan deze wedstrijd en won deze Europese award met parkeergarage Markthal in Rotterdam. Wij zijn enorm trots op dat wij met deze parkeergarage wederom tot de top 3 beste parkeergarages in Europa behoren en zullen onze missie: het realiseren van hoogwaardige en betaalbare parkeeroplossingen voor onze parkeerders, blijven voortzetten”.  

Interparking Boulevard; een kwalitatief hoogwaardige parkeervoorziening 

Bij parkeergarage Boulevard staat de parkeerder centraal en wordt er alles aan gedaan om hem of haar een comfortabele parkeerervaring te bieden. De parkeervoorziening biedt plek aan circa 700 voertuigen en is van alle technische gemakken voorzien. Met het eenrichtingsverkeer, de brede rijbanen en parkeervakken en het feit dat de parkeergarage geheel kolomvrij is, wordt parkeren op deze locatie wel heel comfortabel gemaakt. De voetgangersingang is een echte blikvanger. Deze ruime ontvangsthal met terrazzo vloer en het unieke schelpendesign op de wanden passen perfect bij het strand en de zee.  

Klaar voor een duurzame toekomst 

Tijdens de bouw van deze garage is al goed aan de toekomst gedacht. Het groene dak is voorzien van 290 zonnepanelen en de groene stroom die hieruit voortkomt wordt verdeeld over alle energiezuinige installaties van de parkeergarage waaronder de verlichting, ventilatie en de elektrische oplaadpunten. Daarnaast is de parkeergarage zo ontworpen dat de doorstroming optimaal is, óók tijdens de drukke zomermaanden. Met wisselstroken bij de in-en uitritten kan er op elk tijdstip een extra inrit of uitrit gecreëerd worden en via het parkeergeleidingssysteem vindt men snel een vrije parkeerplek via de kortste route waardoor de bezoeker niet onnodig rondjes hoeft te rijden.    

_________________________________________________________________________________ 
 

Over Interparking 

De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en APG, houdt zich in heel Europa, al meer dan zestig jaar bezig met het ontwikkelen, kopen, huren en beheren van parkeergarages. Al vanaf de bouw van de eerste parkeervoorziening in Brussel (in 1958) hebben haar bezoekers hierbij centraal gestaan. Door deze sterke focus op de klant én het realiseren van kwalitatief hoogwaardige parkeerlocaties hebben zij een sterke marktpositie kunnen realiseren. Daarmee behoort Interparking tot een van de marktleiders op het gebied van parkeren in Europa en kom je hen tegen in meer dan 415 steden in negen Europese landen. 

In Nederland opende Interparking in 1965 haar eerste parkeervoorziening in Rotterdam. Vanaf die tijd bouwen zij aan duurzame en innovatieve parkeervoorzieningen die bijdragen aan de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de omgeving. De 127 parkeervoorzieningen in 35 steden kom je tegen in stedelijke centra, winkelcentra, toeristische trekpleisters, kantoorlocaties, ziekenhuizen en luchthavens.  

Bekijk de film van Interparking Boulevard op https://youtu.be/fHWtPtaPHgU

Meer informatie staat op: www.interparking.nl