70 gemeenten aangesloten op NPR

dinsdag 10 mei 2016
timer 2 min
Nu digitaliseren de standaard lijkt te worden in de parkeerwereld, sluiten steeds meer gemeenten zich aan het bij Nationaal Parkeer Register. Uit een bericht van het NPR blijkt dat het register niet alleen gebruikt wordt voor mobiel parkeren maar steeds vaker worden ook parkeervergunningen vastgelegd in het NPR en worden parkeerautomaten aangesloten.

Het aantal gemeenten dat betalen voor parkeren via het Nationaal Parkeer Register laat lopen, ligt nu op 70. In totaal bieden meer dan 100 gemeenten mobiel parkeren aan. Niet alle gemeenten zijn dus aangesloten op het NPR, men kan ook gebruik maken van een eigen database of van de diensten van een provider.


Meer registreren

Diverse gemeenten denken na over de verbreding van dienstverlening, geeft de NPR in hun bericht aan. Ook parkeervergunningen en parkeerrechten die verkregen zijn via de parkeerautomaat, kunnen in het Nationaal Parkeer Register worden geregistreerd. Daarmee lopen alle parkeertransacties in een gemeente via het NPR. Dat geeft een gemeente volledig inzicht in de parkeerstromen. Bovendien is het de opstap naar efficiëntere digitale handhaving.’


Uitleg NPR, RDW, SHPV, providers

In een artikel legt de RDW, bouwer en technisch beheerder van het NPR, uit welke organisaties actief zijn en de gemeenten van dienst kunnen zijn.


Onderstaand kunt u het artikel van de RDW, gepubliceerd in de mei- editie van magazine PARKEER24, gratis downloaden.

Aansluiten op Nationaal Parkeer Register