Achteruit inparkeren: beter voor het milieu en sneller

dinsdag 24 maart 2015
timer 1 min
Achteruit inparkeren: horror voor heel wat bestuurders, al is het volgens enkele bedrijven béter. Je kan makkelijker wegrijden én het is milieuvriendelijker.

Zenuwachtige chauffeurs die een blokje rondrijden om niet achteruit te moeten inparkeren, zullen het niet graag horen: met je snuit naar voren in een parkeerplaats staan is beter. Enkele multinationals zoals Shell en BP verplichten het op hun parkeerplaatsen. Ook leasingmaatschappij Athlon is helemaal pro. "Wij pleiten ervoor om het te verplichten.”


Er zijn nu eenmaal veel voordelen aan: als je bij vertrek gewoon vooruit kan rijden, heb je een veel beter zicht op de omgeving. Dat is veiliger en vermijdt ook ongevallen. Je ziet bij het inrijden ook gewoon veel beter hoe groot een plekje nu precies is. En als je wil wegrijden, dan kan het zijn dat rondom jou intussen andere auto’s staan of een vrachtwagen, die het zicht belemmert.


Ook voor het milieu is het trouwens een stuk beter: met een koude motor verbruik je immers meer. Een hoop manoeuvres maken bij het wegrijden is allesbehalve zuinig. 

Achteruit inparkeren