Als ratten in de val in de Raaksparkeergarage

dinsdag 3 december 2013
timer 2 min
Vrijdagavond jl. ontstond een grote verkeersopstopping in parkeergarage Raaks in Haarlem. Kennelijke deden de slagbomen het niet goed in de volle garage. Bioscoopbezoekers wilden uitrijden maar stonden met hun auto's met draaiende motor tijden lang te wachten. Een bezoeker geeft in een bericht weer dat de situatie zo penibel was dat hij bijna had willen vluchten, met achterlating van de auto.

Als ratten in de val in de RaaksparkeergaragePenibele situatie


In een bericht dat gepubliceerd is op Dichtbij.nl geeft de bezoeker het volgende aan: ‘Terwijl de uitlaatgassen toenamen ging het evacuatie-alarm vreemd genoeg niet af. Als de situatie nog een minuut langer had geduurd, hadden wij de auto moeten achterlaten om het vege lijf te redden. De uitlaatgassen bezorgden ons hoofdpijn en een zwaar gevoel in de longen. Nieuwe personen die net via het trappenhuis binnenkwamen, zag je de schrik in het gezicht slaan bij het ruiken van zoveel uitlaatgassen. De situatie was zeer penibel. Wij probeerden nog 112 te bellen, maar op verdieping -1 heeft de mobiele telefoon geen bereik.’

Uiteindelijk is de slagboom handmatig geopend en omhoog gehouden zodat de auto’s konden uitrijden.

 

Praat mee op LinkedIn: Was deze situatie inderdaad gevaarlijk voor de gezondheid? En hoe moet gehandeld worden in zo'n situatie?