Beilen: kort en lang parkeren in 2014

vrijdag 1 november 2013
timer 1 min
Het parkeerbeleid voor het centrum van Beilen verandert. Vanaf begin volgend jaar komen  er parkeerplaatsen voor lang en kort parkeren, met als doel dat er een betere verdeling komt tussen de parkeermogelijkheden in het centrum.

Beilen: kort en lang parkeren in 2014

Uit onderzoek is gebleken dat betere verdeling van de parkeermogelijkheden is nodig. Er zijn wel voldoende parkeermogelijkheden in het centrum van Beilen maar de verdeling van de auto’s over de verschillende terreinen is niet altijd optimaal. Om de wijzigingen in het parkeren te realiseren heeft de gemeente eerst een concept- parkeervisie opgesteld.

Onderscheid lang en kort parkeren


In de concept-parkeervisie staat onder meer dat er onderscheid moet worden aangebracht  tussen gebieden voor kort (blauwe zone) en lang parkeren. Ook moeten er verwijzingsborden komen naar de diverse parkeermogelijkheden.

De raad neemt in de vergadering van december een definitief besluit over de parkeervisie. Vervolgens moet voor de werkzaamheden zoals het aanbrengen van de strepen voor de blauwe zone en de bebording een Verkeersbesluit genomen worden. De verwachting is dat in de loop van 2014 met de werkzaamheden begonnen kan worden.

Download hier de parkeervisie van de gemeente Beilen.

 

Bron: gemeente Midden-Drenthe en de krant van Midden-Drenthe