Belparkeren ook in Almere

maandag 29 augustus 2011
timer 2 min
Voor de parkeerplaatsen op de Almeerse straten wordt op termijn het belparkeren ingevoerd. Automobilisten kunnen dan voor hun parkeerplek betalen via hun mobieltje. Ook wil Almere zich zo snel mogelijk aansluiten bij het landelijke 'parkeerregister'.
Belparkeren ook in Almere



Reserveren


Bezitters van een parkeeraccount voor hun mobiele telefoon kunnen dan op afstand een parkeerplek in Almere reserveren. Via hun autonavigatie kunnen zij vervolgens naar hun gereserveerde parkeerplaats rijden.

VNG


Wethouder Arno Visser zegt dat desgevraagd naar aanleiding van zijn uitspraken in VNG Magazine, het ledenblad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Visser is een van de drie landelijke 'ambassadeurs' van de 'casus parkeerdiensten'. Deze afdeling maakt deel uit van het project om elektronische dienstverlening door gemeenten te verbeteren.

Vernieuwingen


Op dit moment buigt het Almeerse college van burgemeester en wethouders zich over deze vernieuwingen in het parkeerbeleid. Visser waarschuwt echter dat ze voor Almere minder ingrijpend zullen zijn: ,,Hier hebben we relatief gezien weinig betaald parkeren aan de straat. De meeste plekken zijn gewoon aanwezig in de parkeergarages. Daar heb je niet te maken met het belparkeren.''

Levert geld op


De kritiek dat het hier weer over een geldverslindend ict-project van de gemeente gaat wijst hij van de hand. ,,Het levert juist geld op. Veel gemeenten beschikken al over de benodigde ict. Het gaat er om dat we met zo'n 'parkeerregister' de gemeenten aan elkaar koppelen.''

Privacy


Ook over de privacy maakt hij zich geen zorgen. Parkeerwachters kunnen weliswaar aan de hand van het autokenteken in het nieuwe systeem zien uit welke wijk de auto komt, maar allerlei persoonlijke gegevens, zoals de gezinssamenstelling of de werkomgeving, zijn dan niet af te lezen.

Bron: Almere Vandaag

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>