Betaald parkeren Ridderkerk

donderdag 28 april 2011
timer 2 min
Het betaald parkeren uitbreiden in het centrum. Dit is één van de extra mogelijkheden die de gemeente Ridderkerk heeft gekregen met de vaststelling van de parkeermodule.
Betaald parkeren Ridderkerk

 


Schilgebieden


De betaalde parkeerverruiming kan worden ingesteld in de zogenaamde schilgebieden; straten direct rond het centrum die ook vaak een woonfunctie hebben. Voor de bewoners zal dan één parkeervergunning per huishouden worden verstrekt. Tijdens de raadsvergadering van 20 april benadrukte wethouder Arie den Ouden dat deze maatregel niet aan de orde is zolang de parkeercapaciteit toereikend is en bewoners geen parkeerproblemen ondervinden.

Blauwe zone


Ook kan rondom de wijkcentra in Bolnes en Slikkerveer een mogelijke blauwe zone ( parkeerschijf) worden ingevoerd. Hiermee komen er meer parkeerplaatsen vrij voor bezoekers en bewoners van het wijkcentrum. Vooral woonwijk Drievliet heeft een tekort aan parkeerruimte.

Mentaliteitsverandering


Omdat vanwege de schaarse ruimte het uitbreiden van parkeerplekken nauwelijks mogelijk is, wordt gedacht aan een mentaliteitsverandering. Door het verplaatsingsgedrag te beïnvloeden, hoopt het bestuur dat bewoners bereid zijn de auto verder van bijvoorbeeld het woonhuis te parkeren. Een volgende stap zou het verscherpen van de handhaving zijn om foutparkeren te voorkomen. Ook het parkeren van bestelbusjes wordt meegenomen omdat ze vaak het uitzicht belemmeren.

Bron: de Weekkrant
 

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>