Bouw parkeergarage Bisonspoor gestart

vrijdag 30 maart 2018
timer 2 min
Met het boren van de eerste paal is op 30 maart het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe parkeergarage bij BISON Shopping Center in Maarssen. Met deze eerste paal is een grote stap gezet in het omvangrijke project Bisonspoor2020. De nieuwe parkeervoorzieningen zijn onderdeel van een gezamenlijke visie van Winter Trust en de gemeente Stichtse Vecht voor herontwikkeling in de wijk Bisonspoor.

Winter Trust B.V. beheert kantoren, woningen en het winkelcentrum in het hart van Maarsenbroek. Claudio Riffeser, Managing Director van Winter Trust: “Deze nieuwe parkeergarage is een belangrijke eerste stap in ons project ‘Bisonspoor2020’ en wordt het visitekaartje voor bezoekers van ons winkelcentrum en kantoren. Om de mobiliteit, bereikbaarheid en de klanttevredenheid van alle gebruikers te blijven borgen is een nieuwe klantvriendelijke parkeergarage met slimme moderne voorzieningen noodzakelijk.”

 

De afgelopen weken zijn de oude parkeergarage en kantoortoren gesloopt om plaats te maken voor de nieuwe parkeervoorzieningen met 1.125 parkeerplaatsen, die Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello realiseren in opdracht van Winter Trust B.V.

Parkdeck-parkeersysteem

Continental Car Parks maakt gebruik van haar eigen Parkdeck-parkeersysteem. Slanke kolommen, vlakke plafonds en betonvloeren met vloercoating geven de parkeergarage een strakke, moderne uitstraling. De parkeergarage wordt voorzien van ledverlichting en maakt gebruik van natuurlijke ventilatie, een duurzame oplossing die past binnen het beleid van Winter Trust om zorgvuldige keuzes te maken rondom duurzaamheid. 


Vooral het hoofdtrappenhuis met de voetgangersbrug springen in het oog. Deze voetgangersbrug zal straks de duizenden bezoekers comfortabel en snel naar het winkelcentrum of de kantoren leiden. De parkeergarage wordt geschikt gemaakt om op termijn te kunnen voorzien van zonnepanelen. Het ontwerp van de parkeergarage is tot stand gekomen in samenwerking met Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs. De oplevering staat gepland voor oktober van dit jaar.


Lees ook: Moderne parkeertoren verrijst in Maarssen