Bouw Raadhuispleingarage Drachten vordert

dinsdag 3 december 2013
timer 1 min
Bij het nieuwe Raadhuisplein worden door Webscon ondergronds circa 700 parkeerplaatsen gerealiseerd. Bovengronds worden 200 parkeerplaatsen gerealiseerd. Deze week is gestart met het aanbrengen van een asfaltlaag op de deklaag van de parkeergarage.

Bouw Raadhuispleingarage Drachten vordert

In Drachten wil men graag minder blik op straat. Bezoekers kunnen met de komst van de ondergrondse parkeergarage hun auto uit het zicht parkeren en  gemakkelijker uitgebreid gaan winkelen: het is immers niet nodig steeds de parkeermeter bij te vullen. Voor de snelle boodschappen blijven er ook bovengronds circa 200 plekken beschikbaar.

Recent is een start gemaakt met het aanbrengen van een asfaltlaag op de deklaag van de parkeergarage. Het asfalt dient voor de afdichting van de deklaag. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, wordt er zand opgebracht  daarna een puinlaag en vervolgens een zandlaag. Aansluitend kan  begonnen worden het leggen van de klinkers.

Zowel de parkeergarage als de bovengrondse parkeerplaatsen worden eigendom van de gemeente Smallingerland welke de parkeergelegenheden ook zal exploiteren.