Branden in parkeer garages voorkomen

maandag 29 november 2010
timer 2 min
Branden in parkeergarages voorkomen De recente branden in een parkeergarage in Haarlem hebben enorm veel aandacht van de media getrokken. De brandweer stond voor een moeilijk beheersbare situatie en besloot niet naar binnen te gaan, met grote maatschappelijke gevolgen en onrust tot gevolg. 
Branden in parkeer garages voorkomen


Evaluatie


Uit de evaluatie blijken zesentwintig auto's verbrand te zijn en zeker honderd auto's beschadigd ten gevolge van de brand en de rook. Is een dergelijke situatie vaker te verwachten, op welke eisen zijn de brandveiligheidsvoorzieningen gebaseerd en zijn de eisen wel voldoende voor een dergelijke brand? Uit verschillende hoeken werden adviezen en suggesties gegeven. Had een sprinklerinstallatie deze omvangrijke brand kunnen voorkomen? Wim van de Heide (vice voorzitter Vexpan, Platform voor Parkeren in Nederland) en Sigmund Beitler (Officier van Dienst Brandweer Nijkerk en adviseur brandveiligheid Grontmij Nederland) belichten deze problematiek vanuit de positie van de exploitant en de adviseur tijdens de beurs Verkeer & Mobiliteit 2010, die 9 december zal plaatsvinden in Expo Houten. Tevens wordt ingegaan op de praktijk en de repressieve (on)mogelijkheden van branden in parkeergarages.

Actuele onderwerpen


De beurs kent een uitgebreid lezingenprogramma, waarin verscheidene actuele onderwerpen aan de kaak worden gesteld. Zo wordt er gesproken over mogelijkheden om creatief en economisch verantwoord om te gaan met bestaand asfalt, worden de kansen voor elektrisch rijden onder de loep genomen en vertelt het Waterschap Hollandse Delta over de onlangs uitgevoerde geautomatiseerde inventarisatie van verkeersborden met panoramische foto's.

Het volledige lezingenprogramma is hier te vinden.
 

Terug naar overzicht nieuws >>>