Comfortabel parkeren

dinsdag 7 maart 2023

Als specialist in bovengrondse parkeervoorzieningen biedt Continental Car Parks een aantal concepten om parkeren rondom ziekenhuizen zo comfortabel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daarmee spelen zij in op een groeiende behoefte. In Hilversum realiseerden zij voor het Tergooi Medisch Centrum een parkeergarage voor circa duizend auto’s.

Aan de rand van Hilversum wordt momenteel het bestaande ziekenhuis uitgebreid met een nieuw medisch centrum, waardoor er behoefte ontstaat aan meer parkeerruimte voor medewerkers, patiënten en bezoekers. Continental Car Parks is gevraagd een parkeervoorziening te ontwikkelen die onder andere voorziet in gebruiksvriendelijk in- en uitrijden, overzichtelijke parkeervloeren en eenrichtingsverkeer.

Bos als inspiratie

Architect Wiegerinck maakte het ontwerp voor een parkeergarage met zes parkeerlagen die opgaat in de groene omgeving. Het ontwerp is geïnspireerd op het bos en landschappelijk goed ingepast. Om de aan- en afvoer van auto’s efficiënt te laten verlopen en binnenin zoveel mogelijk parkeerruimte te creëren, stijgen en dalen de auto’s via wokkels aan de buitenzijde. Rondom is de gevel bekleed met prefab lamellen van hout, die als geheel een boomstructuur vormen. Op verschillende plekken in de gevel zijn hoge ramen gesitueerd. Om het geheel nog beter op te laten gaan in zijn omgeving is er tevens een plan voor camouflerende vegetatie rondom en op het gebouw. 

De parkeergarage voor Tergooi MC is voorzien van 1.500 zonnepanelen en heeft een capaciteit voor ruim duizend auto’s, bedoeld voor zowel patiënten en bezoekers als voor de medewerkers. Er zijn parkeerplekken voor mindervaliden en laadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Ook is de parkeergarage voorzien van camerabewaking en staan er meerdere betaalautomaten met pin en contactloos betalen in de lifthal. 

Snelle oplevering

In nog geen jaar tijd kon de oplevering van deze nieuwe parkeervoorziening al gevierd worden, terwijl de ingebruikname gepland staat in de maand mei als de nieuwbouw van het medisch centrum gereed is en de verhuizing vanuit de locatie Blaricum heeft plaatsgevonden.

Jeroen Drenth, commercieel directeur van Continental Car Parks, kijkt tevreden terug op een geslaagd project: “De parkeergarage is het eerste en het laatste contactmoment van een soms lastig ziekenhuisbezoek. Parkeren willen wij daarom voor de bezoeker zo comfortabel mogelijk maken. Met onze concepten voor gebruiksvriendelijk parkeren rondom ziekenhuizen en onze financiële menukaart met opties en alternatieven bieden wij een parkeervoorziening binnen het gewenste budget.” 

parkeergarage Tergooi