Congres Beter Benutten in teken van "Goede reis!"

vrijdag 24 januari 2014
timer 3 min
Smart apps, fietssnelwegen en hoogwaardig openbaar vervoer: stuk voor stuk middelen die het reisgemak moeten vergroten. Maar hoe krijgen we reizigers zo ver deze middelen te gebruiken? Hoe stimuleren we spitsmijden? En hoe inspireren we tot het maken van slimmere keuzes? Deze vormen van positieve gedragsbeïnvloeding staan centraal tijdens het Beter Benutten congres op 6 maart 2014 in Zwolle. 

Congres Beter Benutten in teken van ‘Goede reis!’

 

Als we de reiziger een duwtje in de goede richting geven, kunnen we de doelstellingen van het programma Beter Benutten realiseren. Het is daarom zaak de reiziger te bereiken en ons constant af te vragen hoe we hem een gastvrije, stressvrije, milieuvriendelijke en tijdbesparende reis kunnen bezorgen. Niet voor niets is de naam van het Beter Benutten congres: Goede Reis!

Mobiliteitsgedrag effectief beïnvloeden


Hoe kunnen we komen tot een ‘goede reis’? Daar heeft hoofdspreker en sociaal psycholoog Reint-Jan Renes inspirerende ideeën over. Hij neemt ons mee in de – zoals hij zelf zegt – ‘wondere wereld van gedrag’. Want gedrag speelt een enorm belangrijke rol in verkeer en mobiliteit. We weten dat we ons aan de maximale snelheid moeten houden. We weten dat we korter in de file staan als we een half uur later vertrekken. Maar we handelen daar niet altijd naar. Hoe werkt dat? Welke mobiliteitsmaatregelen kunnen ons ingesleten gedrag positief beïnvloeden en welke juist niet? Tijdens zijn presentatie Effectief beïnvloeden: Wenselijk gedrag en de weerbarstige realiteit probeert Reint-Jan Renes hierop de vinger te leggen.

 

In gesprek met de minister


Dagvoorzitter van het Beter Benutten congres is Rens de Jong, die in 2012 al met veel schwung het congres Tem de Tijd in beweging zette en nu hetzelfde van plan is met Goede Reis. Hij gaat in gesprek met onder anderen minister Schultz van Haegen, over de ontwikkelingen binnen het programma Beter Benutten de afgelopen twee jaar.

Workshops


’s Middags kunnen bezoekers allerlei interessante workshops volgen met prikkelende sprekers. Alle onderwerpen staan in het thema van dat ene centrale thema: positieve gedragsbeïnvloeding om de reiziger een aangenamere reis te bezorgen.

 

Meer informatie


Iedereen die te maken heeft met Beter Benutten en zijn doelstellingen – in het veld, in de politiek, als werkgever, werknemer of bij een organisatie – is welkom op het congres. Op  de congrespagina vindt u meer informatie en kunt u zich ook aanmelden.