Creatief met parkeerplaats

maandag 18 april 2011
timer 2 min
in Schaarbeek Het Belgische Schaarbeek heeft er een paar ongewone parkeerplaatsen bij gekregen. Ze liggen midden op het kruispunt van de Albert Desenfanslaan met de drukke Helmetsesteenweg. Volgens de MIVB moeten ze de verkeersveiligheid ten goede komen.
Creatief met parkeerplaats


In Schaarbeek is ophef ontstaan rond twee net aangelegde parkeerplaatsen. Ze liggen namelijk midden op een kruispunt. De MIVB plaatste ze daar op vraag van de winkeliers en om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Zweven


De nieuwe parkeerplaatsen, waarvan de markeringen dinsdag werden aangebracht, bevinden zich tussen de tramsporen en het zebrapad. Opvallend: in de buurt van de parkeerplaatsen is geen trottoir te bespeuren. Ze lijken als het ware te zweven tussen de tramsporen en een zebrapad. \"Ik moet toegeven dat ik ook even schrok toen ik de parkeerplaatsen zag,\" zegt waarnemend burgemeester Cécile Jodogne in Het Nieuwsblad. \"Maar ik kan je verzekeren: zo blijven de parkeerplaatsen er niet bij liggen.\" In de loop van woensdag werden inderdaad houten paaltjes aangebracht die het geheel wat begrenzen.

Verkeerseiland


De parkeerplaatsen zijn geplaatst in opdracht van vervoersmaatschappij MIVB. \"Aanvankelijk wilden we daar een verkeerseiland laten aanleggen maar op vraag van lokale handelaars hebben we ingestemd om er twee parkeerplaatsen te voorzien,\" zegt woordvoerder Guy Sablon.

Veiliger


Met de ingreep wil de MIVB het kruispunt veiliger maken. \"De tram op de Helmetsesteenweg heeft voorrang maar sommige autobestuurders beseffen dat niet en denken dat ze voorrang van rechts hebben. Met de ingreep zetten we het verkeer dat uit de Albert Desenfanslaan komt aan om snelheid te minderen.\"

Bron: Brussel Nieuws
 

Terug naar overzicht nieuws >>>