Creatief met stallen fietsen in Zwolle

donderdag 16 juni 2011
timer 2 min
Niet alleen met de auto, maar vooral ook per fiets moet de binnenstad van Zwolle goed bereikbaar zijn, vindt het college van B en W. Vandaar de presentatie van het 'Uitwerkingsplan fietsparkeren 2011', met daarin een scala aan gefaseerd uit te voeren pilots.
Creatief met stallen fietsen in Zwolle

 

Flexibele en mobiele stallingen


Het opvoeren van de capaciteit krijgt nog deze zomer vorm via een proef met bewaakte flexibele/ mobiele stallingen op het Grote Kerkplein en op de warenmarkt. Bij de start van het theaterseizoen komt er eenzelfde systeem bij het theater in het centrum om daar op piekmomenten voldoende capaciteit te hebben. Waar meestal het plein er opgeruimd bijligt, worden bij de verwachte komst van veel fietsers de palen uit de grond getrokken en de dwarsstangen aangebracht waartegen fietsen kunnen staan.


Strenger handhaven


Door nog veel meer maatregelen gaat de stallingscapaciteit omhoog. Als alle maatregelen zijn uitgevoerd, gaat de gemeente strenger handhaven om te bereiken dat er een einde komt aan de rommelige situatie op bijvoorbeeld de Grote Markt. Met het fietsparkeren zet Zwolle de komende tijd in op - stelt wethouder René de Heer - 'flexibel reageren op piekmomenten'. Dat gaat gebeuren met een aantal 'pilots', waarbij het met name draait om mobiele stallingen. Proefondervindelijk wil Zwolle ervaren wat de beste oplossingen zijn. De Heer waarschuwt alvast: \"Je weet vooraf niet of de pilot lukt. Dat is niet erg, want van mislukte pilots leer je evenveel.\"

Bron: de Stentor

 

Terug naar overzicht nieuws >>>