Digitalisering maakt meer mogelijk

dinsdag 13 december 2016
timer 1 min
De groei van digitalisering gaat de komende jaren verder doorzetten. Volgens Allard Blom, directeur bij SCANaCAR, biedt dat allerlei nieuwe mogelijkheden: de scangegevens kunnen worden verwerkt in een parkeerinformatieapp, maar kunnen ook gebruikt worden om andere zaken te scannen zoals milieugerelateerde zaken zoals stikstof en fijnstof, verkeersborden of de stand van zaken van straatmeubilair.

Allard Blom, directeur bij SCANaCAR, voorziet een verdere groei van de digitalisering van parkeren. “Daarbij doel ik op kentekenparkeren. Het begint in Nederland steeds normaler te worden voor een stad of gemeente om dat in te voeren. Een van de voornaamste redenen van de groei daarvan in Nederland daarvoor is dat de wetgeving daar inmiddels geschikt voor is. Met name op het gebied van privacy, waar we inmiddels de nodige proefprocessen achter de rug hebben. Daardoor is de initiële angst inmiddels iets afgenomen.”

 

Dit artikel is gepubliceerd in magazine PARKEER24, editie december 2016. Download gratis het artikel om verder te lezen.