Dure boete voor parkeren op gehandicaptenparkeerplaats

maandag 15 oktober 2018
timer 2 min
Als bestuurder op een gehandicaptenparkeerplaats parkeren zonder geldige gehandicaptenparkeerkaart, kost in 2019 380 euro. Dat blijkt uit het overheidsdocument 'Maatregelen verkeersveiligheid' dat in handen is van AutoRAI.nl.

Als bestuurder een voertuig dubbel parkeren kost in 2019 95 euro, evenals een voertuig parkeren in een parkeerschijfzone. Ook een groot aantal situaties waarbij een bestuurder een voertuig stil laat staan gaan in 2019 95 euro kosten. Zoals stilstaan op een fietsstrook, op een rijbaan langs de fietsstrook, op een oversteekplaats of binnen een afstand van vijf meter daarvan, in een tunnel, bij een bord bushalte ter hoogte van de geblokte markering, bij een bord bushalte op een afstand van minder dan twaalf meter van dat bord terwijl de geblokte markering niet is aangebracht, op de rijbaan langs een busstrook, langs een gele doorgetrokken streep en op een overweg. Als bestuurder een voertuig laten stilstaan op een kruispunt, of een voertuig op een zodanige wijze laten staan waardoor op de weg gevaar wordt/kan worden veroorzaakt, dan wel het verkeer wordt/kan worden gehinderd, gaat 140 euro kosten.

 

Bij de prijsstijgingen ten opzichte van 2018 hanteert de overheid voor 2019 een verhoging van 5 euro bij geldsommen tot 100 euro en bij geldsommen vanaf 100 euro een verhoging van 10 euro.

 

Een betalingsregeling wordt in 2019 alleen standaard aangeboden bij verkeersboetes van op z’n minst 225 euro. Een betalingsregeling bij verkeersboetes onder de 225 euro kan alleen als aan strikte voorwaarden wordt voldaan. De overheid is van mening dat voorkomen moet worden dat mensen onder een bepaald inkomen in de schulden komen als zij door hun kleine portemonnee een verkeersboete niet kunnen betalen. Voor mensen die wel willen maar niet kunnen betalen moet ook een betalingsregeling mogelijk zijn voor boetes lager dan 225 euro als zij vallen onder de normen die gelden voor de bijstand.

 

Klik voor een volledige lijst van verkeersboetes voor 2019 hier. Wilt u de tarieven voor 2018 weten? Klik dan hier.