Duurzame afdichting parkeergarage winkelcentrum Koperwiek

maandag 24 juni 2019
timer 3 min
Wereldhave vernieuwt het winkelcentrum in Capelle aan den IJssel: De Koperwiek wordt vergroot en krijgt meer sfeer en beleving. Daar hoort natuurlijk een parkeergarage bij die past bij de nieuwe uitstraling. Parkeergarages bestaan uit grote oppervlakken die vaak worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden. Het is daarom van groot belang om ze optimaal te beschermen. Tot in de allerkleinste details.

Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde winkelcentrum aantrekkelijk en toegankelijk wordt voor het winkelend publiek, moest de bijbehorende parkeergarage onder handen genomen worden. Voorheen was het alleen mogelijk om op straat te parkeren: de te realiseren parkeervoorziening moest nu ook een overdekt gedeelte krijgen. Een andere vereiste was dat het totale aantal parkeerplaatsen in lijn zou komen te liggen met het toekomstige winkelaanbod.

“Voorheen was het alleen mogelijk om op straat te parkeren: de te realiseren parkeervoorziening moest nu ook een overdekt gedeelte krijgen.”

De oplossing

Met het oog op de toekomst hebben we opdrachtgever Wereldhave NV overtuigd van de duurzame afwerkingen voor de parkeervoorziening. Hoe? Met het Triflex CIS syteem, het Triflex CPS-I+ systeem en het Triflex ProDeck systeem, variant 1 en 3. Het Triflex CIS systeem voorziet het berijdbare vlak van een duurzame afdichting. Hiermee wordt in de totale opbouw eveneens een totale isolatie en drukverdeellaag aangebracht. Dit systeem heeft een bewezen levensduur en een (eventueel) onderhoudsmoment van de markering en kleurfinish na 12-15 jaar.

Bovenop de geïsoleerde druklaag van het Triflex CIS systeem is een Triflex afwerking aangebracht die de constructie voor een lange tijd beschermt tegen de mechanische belasting van rijdend verkeer. Deze systemen beschermen ook tegen temperatuurswisselingen, UV-belasting én ze zijn scheuroverbruggend en waterdicht.

Het proces

Meekelenkamp Kunststof Techniek (MKT) was de aangewezen applicateur voor dit project. Deze gecertificeerde Triflex-applicateur is gespecialiseerd in het realiseren van complexe parkeergelegenheden. De applicateurs gingen aan de slag met de tweelaagse parkeergarage met een overdekt benedendek en een buitengelegen topdek.

Allereerst is het Triflex CIS systeem aangebracht waarmee het parkeerdak boven de onderliggende ruimten geïsoleerd werd. Nadat deze laag uitgehard was, heeft MKT het scheuroverbruggende gietvloersysteem Triflex ProDeck systeem, variant 1 aangebracht. Met het Triflex CPS-I+ systeem maakte MKT het hele oppervlak van het tussendek waterdicht. Met het Triflex ProDeck systeem, variant 3 zijn tot slot de hellingbanen afgewerkt. Hellingbanen moeten immers bestand zijn tegen hoge mechanische belasting.

“Kleuren geven een parkeergarage een mooie uitstraling. We kozen er daarom voor om sprekende kleuren terug te laten komen bij deze parkeervoorziening in Capelle aan den IJssel. ”

De uitstraling

Kleuren geven een parkeergarage een mooie uitstraling. We kozen er daarom voor om sprekende kleuren terug te laten komen bij deze parkeervoorziening in Capelle aan den IJssel. Zo creëerden we loopstroken in een contrasterende kleur. Niet alleen voor de sfeer, maar ook voor de veiligheid. Ook veilig en kleurrijk: de knalroze gezinsparkeerplaatsen. Mooi dichtbij de uitgang, zodat gezinnen niet de hele garage hoeven door te lopen. De toegepaste materialen zorgen ook voor veiligheid: de systemen zijn volledig ingezand, wat ze antislip en slijtvast maakt.

Het resultaat

Vrijdag 26 oktober 2018 opende burgemeester Oskam van Capelle aan den IJssel de strak afgewerkte, tweelaagse parkeergarage die technisch zeker 10 tot 15 jaar meegaat. De toegepaste kleuren en materialen geven de garage een eigen identiteit én dragen bij aan de veiligheid. De nieuwe parkeergarage met 218 parkeerplaatsen heeft hellingbanen en een buiten gelegen topdek. Naast reguliere parkeerplaatsen zijn er speciale doelgroepplaatsen en oplaadpunten gerealiseerd. Met de toevoeging van deze garage komt het totale aantal plaatsen – inclusief de plaatsen op straat – nu op 1181.

Lees verder

Samen ruimte maken voor fietsparkeren

7 jul om 10:24 uur
Om beter aan een veranderende marktvraag te kunnen voldoen, slaan BOERurban en Klaver Fietsparkeren de handen…
Lees verder »

Data heeft ook gevoel

3 jul om 10:47 uur
Parkeren is emotie! Keuzes over parkeerbeleid moet je niet maken op basis van emotie of onderbuikgevoel maar op…
Lees verder »

De Parkeermeneer: Data in tijden van Corona

3 jul om 09:44 uur
Het zijn rare tijden. Tenzij op korte termijn een vaccin wordt gevonden gaan die nog wel even duren. Het virus…
Lees verder »

Open parkeerdata belangrijk voor bereikbare en leefbare stad

30 jun om 09:45 uur
Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) en het ministerie van IenW hebben de handen ineengeslagen om…
Lees verder »

Stelling: Open parkeerdata heeft pas waarde als deze (nagenoeg) volledig is en altijd accuraat.

29 jun om 15:22 uur
Applicatiebouwers zijn pas geïnteresseerd in parkeerdata als deze compleet is en betrouwbaar. Zonder deze…
Lees verder »

Diemen: scanauto voor parkeerschijfcontrole

29 jun om 12:46 uur
Vanaf 1 augustus gaat een scanauto van EPS de parkeercontrole in Diemen verzorgen, waarbij handhaving in…
Lees verder »

Speedgate as a Service als oplossing voor Schiphol Express

26 jun om 11:21 uur
Op het logistieke centrum van Schiphol Express is het een komen en gaan van vrachtwagens, die snel en eenvoudig…
Lees verder »

Heeft open parkeerdata pas waarde als deze volledig is en altijd accuraat?

25 jun om 22:39 uurtimer2 min
Applicatiebouwers zijn pas geïnteresseerd in parkeerdata als deze compleet is en betrouwbaar. Zonder deze…
Lees verder »