DVG rook- warmteafvoer

woensdag 15 januari 2014
timer 1 min
Voor toepassingen waarbij veiligheid een rol speelt, zijn passende oplossingen noodzakelijk. Als er brand uitbreekt in een gebouw moet de rook en warmte snel afgevoerd worden. Door met de DVG ventilatoren een rookvrije zone te creëren, kunnen mensen met goed zicht een gebouw verlaten. Bovendien is het pand beter en sneller te benaderen door de brandweer.

DVG rook- warmteafvoer

De DVG kan behalve als RWA (rook- warmteafvoer) ventilator ook voor normale ventilatie ingezet worden. De DVG is bij brand gedurende 120 minuten bestand tegen temperaturen van 400°C. Bij normale ventilatie is de ventilator bestand tegen temperaturen van 120°C continu.

De DVG is voorzien van een IE2 motor. Deze motor is buiten de luchtstroom geplaatst en wordt gekoeld met verse buitenlucht. De IE2 technologie biedt vele voordelen, zoals milieuvriendelijk gebruik, energiebesparing en dus lagere CO2 uitstoot. IE2 motoren hebben een hoog rendement, zelfs bij gebruik in deellast, en passen zich optimaal aan het werkpunt aan. Bovendien heeft de IE2 motor een laag geluidsniveau.

 

Alle RWA ventilatoren van Rucon Systemair zijn gekeurd conform de Europese product- en testnorm EN12101-3. Rucon Systemair is een erkend NCP rookbeheersingbedrijf.