Dynamische parkeerinformatie

donderdag 7 april 2011
timer 2 min
via Navigon en Parkeerlijn Parkeerlijn.nl en Navigon gaan samenwerken om dynamische parkeerinformatie beschikbaar te stellen aan de Nederlandse automobilisten. Naar verwachting zal deze dienst eind 2011 gelanceerd worden.
Dynamische parkeerinformatie

 

 

Actuele parkeerinformatie


Automobilisten verwachten steeds meer van hun navigatiesysteem dat het niet alleen de weg wijst, maar ook informatie verstrekt over de actuele parkeermogelijkheden. Door de samenwerking tussen Parkeerlijn.nl en Navigon kunnen gebruikers straks openingstijden en tarieven van de Nederlandse parkeergarages op hun navigatiesysteem te zien krijg

en.

Database


De dienst komt beschikbaar voor zowel de gebruikers van de Navigon PND's als die van de Navigon smartphoneapplicatie. Parkeerlijn.nl heeft in haar database 2.700 parkeergarages, verdeeld over 324 Nederlandse gemeenten.Op dit moment is van tien parkeerlocaties de dynamische informatie beschikbaar zoals de tarieven, maar ook de openingstijden, doorrijhoogte, betaalmoment en betaalmogelijkheden. De verwachting is dat meerdere Nederlandse gemeenten versneld hun parkeerinformatie beschikbaar zullen stellen door de samenwerking met Navigon.

Minder zoekverkeer


Als bestuurders snel een vrije parkeerplek kunnen vinden, vermindert dat het zoekverkeer en dus de overlast in de binnensteden. Gemeenten zijn er dus bij gebaat dat er snel dynamische parkeerinformatie beschikbaar komt. Nu gebruikt al 49 procent van de ondervraagden van een onderzoek door Parkeerlijn.nl het navigatiesysteem om een parkeerplekje te vinden. Het betreft dan nog wel statische informatie.

In Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland is de dienst van Navigon al ingevoerd en daar blijkt het een groot succes
 

Terug naar overzicht nieuws >>>