Einde in zicht van parkeerprobleem op universiteitscampus Wageningen

woensdag 14 juni 2017
timer 1 min
De bouw van een nieuwe parkeergarage op het campusterrein van Wageningen Universiteit, moet de grote parkeerdruk oplossen. EZ Parks gaat daar een bovengrondse parkeergarage bouwen, waardoor 200 extra parkeerplaatsen beschikbaar komen. Het ontwerp voor de garage is afkomstig van Vissers & Roelands architecten & ingenieurs. Begin 2018 wordt de garage naar verwachting opgeleverd.

De parkeergarage krijgt twee verdiepingen en moet in totaal 422 parkeerplaatsen tellen. Ook komen er 32 parkeerplaatsen vóór de parkeergarage beschikbaar op maaiveld. Het ‘skelet’ van de garage wordt van staal en de vloeren worden van beton, laat EZ Parks weten. De buitengevel wordt deels van hout, zodat er ook beplanting kan groeien. Dit omdat het pand ook een groene uitstraling moet krijgen.

Parkeerdruk

Op het campusterrein van Wageningen Universiteit groeide de parkeerdruk afgelopen maanden steeds verder, door de komst van bedrijven zoals Unilever en Helix naar de campus. Op een doorsnee werkdag waren alle parkeerplaatsen al vroeg in de morgen gevuld. Dat zei Eise Ebbelink, hoofd Vastgoed van het Facilitair Bedrijf, tegen magazine Resource.

Deze parkeergarage moet plek bieden aan ruim 200 extra auto's, waardoor het parkeerprobleem op de campus wordt opgelost.