Geen gegevens naar belastingdienst: SMSParking wint kort geding

dinsdag 3 december 2013
timer 2 min
SMSParking is door de Belastingdienst op dinsdag 12 november jl. voor de rechter gedaagd omdat het bedrijf heeft  geweigerd  de parkeergegevens betreffende 2012 van al haar klanten aan de Belastingdienst te verstrekken. Op 25 november volgde de uitspraak: SMSParking hoeft de gegevens niet te verstrekken.

Geen gegevens naar belastingdienst: SMSParking wint kort geding

 

Het  bedrijf heeft  geweigerd de parkeergegevens over 2012 aan de belastingdienst te vestrekken, omdat zij van mening zijn dat het verzoek van de Belastingdienst buitenproportioneel is en bovendien in strijd is met de privacy van de gebruikers.

Dinsdag 25 november heeft de rechtbank Oost-Brabant in Den Bosch uitspraak gedaan in het kort geding en besloten dat SMSParking de gegevens niet hoeft te verstrekken aan de belastingdienst.

Fragment uit het vonnis


'Iedere burger moet in beginsel een auto kunnen parkeren op een door die burger verkozen plaats in Nederland, zonder dat de overheid behoeft te weten dat hij dat doet en waarom hij dat doet', zo staat in het vonnis van de rechtbank.

 

U kunt het vonnis hier downloaden

Aanpassing Algemene Voorwaarden

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen heeft SMSParking besloten om artikel 1.2 van haar Algemene Voorwaarden per 1 december 2013 te wijzigen en het kenteken alleen nog maar te bewaren voor de tijd die nodig is om bezwaar te kunnen maken na een eventuele naheffing.
‘…..Gegevens met uitzondering van de kentekens worden online bewaard tot 24 maanden na datum van registratie. Geregistreerde kentekens worden tot 13 weken online bewaard na datum van registratie ter controle voor eventuele naheffing en daarna verwijderd uit de database.’