Gehandicaptenparkeerkaart gaat digitaal

donderdag 23 maart 2023

Coöperatie SHPV werkt in opdracht van gemeenten aan een digitale gehandicaptenparkeerkaart om daarmee dienstverlening en handhaving voor gemeenten te optimaliseren. Gebruikers van de Gehandicaptenparkeerkaart willen graag inzicht in de regels die gelden in gemeentes, en een landelijk inzichtelijk, digitaal systeem.

 

Gemeenten hebben nu vaak hun eigen regeling en door de opkomst van controle met scanauto’s die de papieren GPK lang niet altijd kunnen lezen, neemt het aantal onterechte bekeuringen toe. Dit leidt tot ergernis en administratief gedoe bij gebruikers en gemeenten. Het project Digitale GPK wil deze problemen oplossen. Ook moet een digitale GPK helpen bij het tegengaan van fraude. 

SHPV werkt in dit project samen met een aantal gemeenten. Deze (circa 20) gemeenten hebben SHPV gevraagd en de opdracht gegeven om dit op te pakken en een landelijke oplossing te bedenken. Als uiteindelijk resultaat beogen zij een landelijk systeem waarbij GPK-gebruikers digitaal, via bijvoorbeeld een app op een smartphone, inzicht kunnen krijgen in gemeentelijke regels rond gehandicaptenparkeren en een digitale vergunning waarmee in alle gemeenten geparkeerd kan worden. 

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via info@shpv.nl.

digitale parkeerkaart gehandicapten

foto: SHPV