Geneve start pilot digitale handhaving

woensdag 6 april 2016
timer 2 min
Na de introductie van kenteken parkeren, begint Fondation des Parkings van Genève dit jaar met een pilot voor digitale parkeerhandhandhaving.

Met ingang van het tweede kwartaal 2016, zal Fondation des Parkings (FDP) gefaciliteerd door Agendum scan apparaten gaan testen voor de parkeerhandhaving, zoals een scan auto en een scan scooter. Met deze nieuwe manier van handhaven wil FDP een transparanter, efficiënter en eerlijk handhaaf proces realiseren.De nummerplaat scans worden verwerkt door de SCANMAN van Agendum, het platform dat automatisch de scans controleert op de aanwezigheid van een parkeerrecht en nauwkeurigheid. Als er geen parkeerrecht wordt gevonden, stuurt het systeem automatisch een bericht naar de handheld (Sigmax) van de parkeerhandhaver op de straat voor verdere beoordeling.


De inzet van scanapparatuur en de SCANMAN platform is al jarenlang succesvol gebleken in steden als Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Niet alleen is het scannen van kentekenplaten en automatische verwerking en controle van de scans veel efficiënter dan de conventionele manier van handhaving, het verlaagt ook het aantal op opvolg acties op straat. 


Een deel van de pilot bestaat uit een grondige evaluatie op basis van Agendum’s INFOMAN,de rapportagetool die het handhaafproces en de parkeerdata analyseert en informatie genereert voor een betere besluitvorming. Deze web applicatie geeft informatie over de efficiëntie van het proces  en geeft aan of de doelstellingen worden gehaald en waar verdere verbetering kan worden gerealiseerd. INFOMAN geeft inzicht in bezettings- en bezettingsgraad per gebied en  zelfs straat segment niveau. Dit is essentiële informatie voor het parkeer- en mobiliteitsbeleid.


"We zijn er trots op dat na Amsterdam, Den Haag, Haarlem en gemeenten in Groot-Brittannië, Spanje en Portugal, ook Fondation des Parkings in Geneve heeft gekozen voor Agendum als hun partner in digitale parking handhaving," zegt Agendum's commercieel directeur Robert de Beukelaer.Ook in Geneve wordt digitaal gehandhaafd