Gorinchem wil lid worden van Coöperatie ParkeerService

dinsdag 14 januari 2014
timer 2 min
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem heeft aan de gemeenteraad voorgesteld  lid te worden van Coöperatie ParkeerService UA zo is te lezen in een bericht op www.destadgorinchem.nl 

Gorinchem wil lid worden van Coöperatie ParkeerService

Parkeerautomaten vervangen

De parkeerautomaten op straat moeten vervangen worden. Een goed moment om het gehele parkeerbeleid in Gorinchem eens onder het licht te houden. Parkeren is immers een belangrijke randvoorwaarde voor een goed functionerende binnenstad. De gemeente stond voor de keuze: zelf doen, uitbesteden of samen doen.

Uitbesteden is vaak erg kostbaar, en voor het zelf uitvoeren is er te weinig kennis in huis, aldus het artikel op www.destadgorinchem.nl. Gekozen is dus voor het 'samen doen' door aansluiting te zoeken bij Coöperatie ParkeerService UA.  

ParkeerService

Coöperatie ParkeerService UA is ontstaan in de gemeente Amersfoort. Inmiddels zijn 14 gemeenten lid van deze coöperatie. Het deelnemen aan ParkeerService biedt leden een aantal voordelen zoals inkoopvoordeel en technische ondersteuning bij parkeerdigitalisering. Omdat de gemeente op 1 september nieuwe (straat)parkeerautomaten wil hebben geplaatst, is juist nu het lidmaatschap interessant. Hierdoor is het mogelijk uitsluitend een hierop toegespitst product af te nemen. Bovendien is zo een Europese aanbesteding niet nodig en hoeft geen kennis te worden verworven van parkeersystemen.

 

Bron: De stad Gorinchem