Harderwijk houdt garage in eigen beheer

dinsdag 12 juli 2011
timer 2 min
De bedrijfsvoering van de medio oktober te openen nieuwe parkeergarage Houtwal, doet de gemeente Harderwijk zelf. Zelf het onderhoud en schoonmaakwerk doen is goedkoper dan uitbesteding aan commerciële exploitanten, motiveert het college van burgemeester en wethouders.
Harderwijk houdt garage in eigen beheer


Schaalvoordeel


Daarnaast verwacht het college schaalvoordelen op het gebeid van apparatuur en personeel als ze rond 2014 ook de twee nog te bouwen Waterfront parkeergarages op het Dolfinarium-eiland (650 voertuigen) en de Kop van Stadswerven (duizend plaatsen) gaat beheren. Houtwal biedt plek aan 450 voertuigen. Parkeergarage Houtwal moet het visitekaartje van de stad worden op het gebied van service en gebruiksgemak. Werkgelegenheid is ook een motief, in elk geval zijn twee vaste krachten nodig voor schoonmaaktaken en het verhelpen van kleine storingen.

De openingstijden van de garage zijn inmiddels bekend, maandag tot en met vrijdag van half negen tot half zeven, vrijdagavond tot half tien en zaterdag van half negen tot half zes. Is de garage niet te weinig open voor de bezoeker die 's avonds zijn auto kwijt wil? \"Nee, de aansluiting op de winkelopeningstijden is prima\", reageert Johan van der Sluis, voorzitter van de Ondernemers Vereniging Binnenstad Harderwijk. 's Avonds is er op het Kloosterplein en aan de Boulevard voldoende alternatieve parkeergelegenheid, vindt hij. \"Bovendien parkeren mensen hun auto niet in een garage waar betaald moet worden, als andere terreinen gratis zijn.

Terug naar overzicht nieuws >>>

</