iPhone-applicatie parkeerlocaties

dinsdag 20 april 2010
timer 2 min
iPhone-applicatie voor parkeerlocaties Q-Park heeft een iPhone-applicatie uitgebracht die de weg wijst naar de dichtstbijzijnde parkeergarage of  P+R-locatie. De app is ontwikkeld met behulp van Steape (een multiplatform ontwikkeltool) en wijst op basis van GPS-locatie de weg.
iPhone-applicatie parkeerlocaties


Realtime info


De eerste versie van de applicatie is statisch en toont nog niet realtime het aantal beschikbare parkeerplekken. In de tweede release wordt dat wel mogelijk. Q-Park Parkeerfaciliteiten is beschikbaar voor Android, iPhone, Symbian, Windows Mobile en BlackBerry. Er is geen navigatiesoftware nodig om de route naar de parkeergarage te plannen.


Navigatiekaarten


Q-Park heeft alle parkeerfaciliteiten laten opnemen in het kaartmateriaal van Navteq en TeleAtlas, twee bedrijven die het merendeel van de kaarten op navigatiesystemen leveren. Die informatie gaat Q-Park binnenkort aanvullen met extra gegevens, zoals coördinaten, adres, betaalmogelijkheden en openingstijden. Daarnaast komen er via de website Points Of Interest (POI's) beschikbaar.


Beschikbaarheid en bereikbaarheid


Al deze vernieuwingen maken deel uit van het project 'Beschikbaarheid & Bereikbaarheid', van Q-Park. Het bedrijf wil daarmee de communicatie rond beschikbaarheid van parkeerplekken verbeteren. Digitaal is de informatie al beschikbaar: denk maar aan PRIS, het Parkeer en Route Informatie Systeem in het centrum van grote steden, waarop het aantal vrije parkeerplekken is aangegeven.


Minder CO2 en ongelukken


Als mensen beter geïnformeerd zijn hoeven ze minder rond te rijden op zoek naar een parkeerplek, meent Q-Park. Daardoor neemt ook de CO2-uitstoot af (vooral belangrijk in de grote steden) en zijn er minder ongelukken. Twintig procent van alle ongelukken in stadscentra blijkt namelijk te worden veroorzaakt door automobilisten die aan het in- of uitparkeren zijn of zoekend naar een parkeerplek rondjes rijden (en daarbij een overstekende voetganger over het hoofd zien.

Lees ook:

Parkeerinformatie geen service maar voorwaarde

Terug naar overzicht producten >>>