Irene parkeergarage Enschede zoekt oplossing voor voegovergang

donderdag 17 oktober 2013
timer 1 min
De Irene parkeergarage, gebouwd in 1992, ligt in het centrum van Enschede en heeft 501 parkeerplaatsen die met name gebruikt worden door winkelend publiek , bezoekers van onder meer het Wilminktheather/Muziekcentrum en abonnementhouders. De voegovergang van de hellingbaan naar het parkeerdek geeft al meerdere jaren problemen. Het parkeerbedrijf van de gemeente Enschede hoopt de oplossing gevonden te hebben door elastisch 2-componenten hars toe te passen.

Irene parkeergarage Enschede zoekt oplossing voor voegovergang

De hellingbaan, die zich in de openlucht bevindt, geeft toegang tot het overdekte parkeerdek. Temperatuurwisselingen alsmede de belasting van de auto’s die het dek oprijden, veroorzaken scheuren in de voeg welke leiden tot lekkage en geluidsoverlast.

Eerdere reparaties niet gewenst resultaat op lange termijn
Reparaties met reparatiemortel en later met rubber hadden op lange termijn niet het gewenste effect. Men verwacht nu met de 2-componenten hars van Nedek een duurzame oplossing te hebben gevonden. Het kunstharsmengsel wordt naadloos verwerkt, neemt horizontale en verticale bewegingen op, is supervlak, vermindert het lawaai bij het overrijden en hecht uitstekend aan beton.