Is uw dienstverlening in 2017 online toegankelijk?

dinsdag 21 oktober 2014
timer 3 min
Minister Plasterk wil dat de overheid alle dienstverlening vanaf 2017 online beschikbaar maakt voor burgers en bedrijven. Gemeenten hebben dus nog twee jaar om de burgers en bedrijven écht centraal te stellen in hun online dienstverlening. Het bedrijf Everest deed onderzoek naar hoe burgers op dit moment online zaken doen met de overheid en hoe burgers de online dienstverlening van de overheid ervaren.

 

De bevindingen van dit onderzoek zijn te lezen in het rapport ‘Hoe ervaren burgers de online dienstverlening

Uit het rapport blijkt dat burgers af willen van het fysiek contact met de overheid. Burgers geven aan: ‘Digitaal waar het kan en persoonlijk waar het moet’. De burgers gebruiken bij voorkeur de desktop (65%) voor de digitale dienstverlening. Smartphones en tablets worden nu nog maar in 21% van de gevallen gebruikt. Dat de smartphone en de tablet zo weinig gebruikt worden komt omdat veel websites van de overheid op dit moment nog niet geschikt zijn voor andere devices dan de desktop. De burgers willen graag 24/7 gebruik kunnen maken van de online dienstverlening. Burgers vinden e-mail een ideaal medium om door de overheid geïnformeerd te worden.

P1 helpt inmiddels al 12 gemeenten met het digitaliseren van hun parkeerdiensten zoals: het aanvragen van de parkeervergunning, parkeerontheffing, bezoekers parkeren (digitale oplossing i.p.v. gebruik kraskaarten), parkeerabonnement, toegangsrechten stadsafsluiting, het online betalen naheffing parkeerbelasting, online indienen bezwaar- en/of beroepsschriften, en het melden van storingen aan de parkeerapparatuur. Het digitale loket van P1 is een klantvriendelijke webshop waar burgers terecht kunnen voor hun parkeerproducten. De P1 webshop bieden wij ook aan in de huisstijl van de gemeente. In de webshop worden burgers door het aanvraagproces geleid en krijgen direct een uitgebreide toelichting op de te verstrekken gegevens. Na een positieve (geautomatiseerde) toets en betaling via iDEAL is de aangevraagde vergunning, ontheffing of bezoekerspas direct geldig. Door de koppeling met diverse databases, zoals die van de RDW en het DigiD, toetst de applicatie permanent de rechtmatigheid van uitgegeven parkeerproducten.

De digitale bezoekersregeling onderscheidt zich door gebruikersgemak. De inwoners kunnen hun bezoek aanmelden via internet, SMS of telefonisch. P1 helpt graag uw gemeente de doelstelling van de digitale parkeerdienstverlening per 2017 te realiseren. Middels onze webshop ontzorgen wij uw burgers en u volledig. De applicatie is flexibel, geheel conform uw wensen in te richten. Naast de inrichting kunnen wij ook het beheer uit handen nemen. Desgevraagd richten wij ook een front-office voor u in, zodat een aanvraag op het gemeentehuis mogelijk blijft. Met P1 haalt u een partner in huis met kennis van (parkeer)zaken. Wij denken graag met u mee over maatwerkoplossingen die aansluiten bij uw parkeerbeleid. Wilt u extra informatie: acquisitie@p1.nl of 070 – 370 50 70.

Lees verder

Pleidooi voor extra parkeervergunningen Amsterdamse docenten

27 mei om 10:03 uur
CDA-gemeenteraadsleden voor de Amsterdamse gemeenteraad Lotte Schipper en Diederik Boomsma pleiten ervoor om extra…
Lees verder »

Checklist: parkeren in de anderhalvemeter-samenleving

19 mei om 12:45 uur
COVID-19 zorgt ervoor dat ook met andere ogen gekeken moet worden naar de invulling van het parkeervraagstuk. Hoe…
Lees verder »

Einde aan gratis parkeren Birò's

14 mei om 10:40 uurtimer5 min
De landelijke wetgeving zorgt voor een einde aan de onduidelijkheid rondom het parkeren van Birò's, Carvers en…
Lees verder »

Veilige en duidelijke parkeerplaatsen

13 mei om 14:49 uurtimer1 min
In parkeergarages door heel Nederland zie je naast de standaard parkeerplekken een grote diversiteit aan speciale…
Lees verder »

Parkeerdata bevestigen mobiliteitsherstel in Europa

12 mei om 11:40 uur
Parkeerdata uit zeven Europese landen bevestigen dat de mobiliteit in Europa herstelt en dat digitale…
Lees verder »

Bereid je voor op een flexibele werkomgeving met smart parking

11 mei om 12:03 uur
Na een lange periode in de wachtstand, krijgt Nederland eindelijk weer wat ruimte. In zijn persconferentie…
Lees verder »

Natuurmonumenten wil betaald parkeren invoeren

21 apr om 11:41 uur
Om het beheer van natuurgebieden te bekostigen, wil Natuurmonumenten dit jaar nog betaald parkeren gaan invoeren.…
Lees verder »

Kolossale parkeergarage bij Jumbo Nieuwegein opgeleverd

16 apr om 14:49 uurtimer4 min
De parkeergarage bij het nieuwe distributiecentrum van Jumbo in Nieuwegein is klaar. In bouwteamverband werd de…
Lees verder »