'Juridische stappen tegen leverancier parkeermeters'

donderdag 7 juli 2011
timer 1 min
Het gemeentebestuur van Bergen op Zoom overweegt juridische stappen te ondernemen tegen de leverancier van nieuwe parkeerautomaten. Dat blijkt uit een antwoordbrief van het college van B en W aan plaatselijke partij BSD.
'Juridische stappen tegen leverancier parkeermeters'


Parkeermeters vervangen


Tegelijk met de uitbreiding van het gebied voor betaald parkeren (naar de Kaai en het Bolwerk en omgeving) zijn ook de parkeermeters vervangen. Bij de nieuwe exemplaren kan ook met de bankpas worden betaald.

Wekenlang niet pinnen


Althans, dat was de bedoeling. De automaten-met-pin moesten door een Europese instantie worden gecertificeerd. Die goedkeuring werd volgens het college tot tweemaal toe uitgesteld, waardoor parkeerders wekenlang niet konden pinnen. Mogelijk is de leverancier nalatig geweest bij de aanvraag van certificering, meent het college.

Te vroeg aangeboden


Dat is overigens nét een andere lezing dan verantwoordelijk wethouder Ton Linssen vorige week in BN DeStem gaf. Toen lag het (volgens Linssen) nog aan de 'eigen' dienst Parkeerbeheer, die het betalen met de pinpas te vroeg zou hebben aangeboden.

Bron: BN de Stem

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>