Markthal parkeergarage krijgt nieuwste technologieën

maandag 16 december 2013
timer 2 min
Over een half jaar zal de parkeergarage van de Markthal Rotterdam haar eerste bezoekers verwelkomen. Bij Interparking is iedereen daarom druk bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen. De Markthal wordt voorzien van de nieuwste technologieën en wordt derhalve een innovatieve en duurzame parkeergarage, aldus Interparking. 

Markthal parkeergarage  krijgt nieuwste technologieën

De parkeergarage wordt ingericht met parkeerapparatuur van Skidata waarbij het online reserveren van een parkeerplaats wordt gefaciliteerd. Daarnaast kan er voor een betere doorstroming ook met kentekenherkenning naar binnen worden gereden, om vervolgens via een parkeergeleidingssysteem de kortste route naar een parkeerplaats te vinden.

Led-verlichting


In samenwerking met Rentalite wordt de parkeergarage voorzien van 1654 Premium Power LED V armaturen. Deze ledverlichting heeft een spreidingshoek van 240 graden in plaats van de standaard 160 graden. Hierdoor wordt een groter oppervlak belicht vanuit één punt en is er een mooie gelijkmatigheid van de verlichting in de garage. De energiebesparing die zal optreden door het plaatsen van deze ledverlichting in de garage is maar liefst 50 procent!

1100 Parkeerplaatsen


De parkeergarage ligt recht onder de Markthal, in de nabijheid van de Koopgoot en de Hoogstraat. De ruim 1.100 plaatsen tellende ondergrondse garage wordt voorzien van luxe faciliteiten zoals toiletten, royale liften en roltrappen die vanuit het souterrain de parkeerder direct naar de marktvloer brengen.