Maximaliseer uw parkeerinkomsten via ParkBee & WPS

maandag 28 november 2022

Met veel plezier kondigen ParkBee & WPS Parking Solutions hun officiële samenwerking aan. ParkBee, een toonaangevend Europees techplatform voor parkeren richt zich vooral op het digitaal toegankelijk maken van onderbenutte off-street parkeerlocaties. WPS was de eerste aanbieder van parkeeroplossingen die via een volledige integratie samenwerkt met ParkBee. De samenwerking maakt het nu mogelijk voor parkeerexploitanten om te genieten van het gebruiksgemak van ParkBee via de oplossingen van WPS.

De integratie met WPS maakt het mogelijk voor parkeerexploitanten om parkeerplaatsen toe te voegen aan het ParkBee platform en bereiken daarmee de miljoenen gebruikers van ParkBee. Dit genereert een stroom van verkeer naar parkeerlocaties. De parkeerinkomsten worden gemaximaliseerd, het gebruik van off-street parkeren wordt gestimuleerd en de ruimte in een stad wordt beter benut. 

Vrijmaken van ruimte in steden

ParkBee richt zich vooral op het vrijmaken van ruimte in steden, door automobilisten te begeleiden naar onderbenutte off-street parkeerplaatsen. De samenwerking met exploitanten en vastgoed zorgt ervoor dat ParkBee in staat is om private off-street parkeerplekken toegankelijk te maken voor publiek. ParkBee's directe integratie met toonaangevende parkeer- en mobiliteitsapps zoals Parkmobile, Yellowbrick en Gaiyo maken een bereik van meerdere miljoenen gebruikers en een veilige toegang tot parkeervoorzieningen mogelijk. Het inzetten van datatechnologie om de prijsstelling te optimaliseren leidt tot een hogere parkeerbezetting en maximale inkomsten voor de parkeerexploitant. ParkBee maakt het met de app eenvoudiger om een parkeerplaats te reserveren en te betalen. 

Door de integratie met WPS kan de exploitant nu eenvoudig parkeerplaatsen toevoegen aan het ParkBee platform. Zonder dat een black box in de terminal hoeft te worden toegevoegd. De native integratie draagt bij aan een nauwkeurige telling van de plekken, wat resulteert in een actueel overzicht van de beschikbare plekken en zorgt voor een nauwkeurige rapportage.

Soepel integratieproces

Bij het zorgeloze ParkBee model, hoort ook een soepel integratieproces. Wanneer u ervoor kiest om ParkBee te activeren op het WPS Platform, vereist de standaard integratie een minimale configuratie-inspanning en slechts een regulier contract. Met een ParkBee-contract hoeft de exploitant niet te betalen voor extra activeringen of API-abonnementen. Dit biedt exploitanten een aantrekkelijke oplossing om optimaal gebruik te maken van de parkeervoorziening, meer inkomsten te genereren en de eindgebruiker een consistente, naadloze customer journey ervaring te bieden.

Jian Jiang CEO van ParkBee weidt verder uit over de samenwerking: "De samenwerking met WPS illustreert de echte waarde van digitalisering. Naadloos, flexibel en een echte value driver. Met ParkBee al geïntegreerd, kan een exploitant op het WPS platform, direct een extra inkomstenstroom 'aanzetten', terwijl hij bijdraagt aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de wijk. Een ware accelerator voor exploitanten, automobilisten, WPS en zeker ook voor ParkBee."

Dries Calcoen, Global Product Marketing & Partnership Manager: "Ik ben blij met de keuze van ParkBee voor de WPS Marketplace. Vooral met deze unieke native integratie. Exploitanten in heel Europa kunnen nu eenvoudig hun parkeerplaatsen toevoegen aan ParkBee met slechts één contract. Dit stelt hen in staat om de inkomsten uit de parkeervoorziening te maximaliseren. Door de native integratie is er geen interferentie, waardoor exploitanten de juiste telling en naadloze rapportage krijgen. En bovendien kan de ParkBee integratie gratis geactiveerd worden voor alle ParkID abonnees.'' 

Erik Stronk, CEO van WPS: ''ParkBee is een van de snelst groeiende tech bedrijven en deze samenwerking biedt onze klanten een duurzame oplossing voor het vrijmaken van ruimte in steden, terwijl tegelijkertijd de inkomsten worden gemaximaliseerd. Voor de eindgebruikers biedt het een extra keuzemogelijkheid bij het boeken en betalen van parkeerplaatsen. Door voortdurend samenwerkingen aan te gaan met mobiliteitsverbeterende partijen, streven we ernaar de aanbieder van full-service parkeeroplossingen te zijn die bestuurders en exploitanten met elkaar verbindt en naadloze klantreizen voor iedereen faciliteert."