Mobiel parkeren komend jaar in Arnhem

dinsdag 14 juni 2011
timer 2 min
Betaald parkeren per telefoon wordt vanaf volgend jaar bij de parkeerautomaten op straat in het stadshart van Arnhem mogelijk. Wethouder verkeer Martijn Leisink presenteert deze methode als promotie voor de gastvrije binnenstad.
Mobiel parkeren komend jaar in Arnhem

 


Belprovider nog niet bekend


Op het moment van parkeren belt de klant het bedrijf op. Daarna gaat de parkeertijd lopen. Zogauw de automobilist weg wil, belt deze de provider om zich af te melden. De gemeente heeft nog niet beslist welke belprovider de service mag verzorgen. De bedrijven Park Mobile en Yellow Brick hebben zich al als kandidaat gemeld. Ze zitten als marktleiders in de grootste steden en melden geregeld op hun website dat zich een nieuwe gemeente voor 'zorgeloos parkeren' bij hen heeft aangemeld.

Vergeten uit te checken kost geld


In Gelderland zitten ze in Nijmegen, Zevenaar, Tiel, Deventer en Wageningen. De marktleiders zijn niet persé degene die in Arnhem de opdracht krijgen. \"We sluiten andere gegadigden niet uit\", meldt een woordvoerder van de gemeente. Het zorgeloze parkeren op straat heeft een grens die reizigers met de ov-chipkaart al kennen: vergeten om uit te checken kost geld. \"Het dagtarief van 13 euro\" meldt de woordvoerder. De parkeerwachter kan met de belprovider controleren of een voertuig daadwerkelijk betaald geparkeerd staat.

Nooit meer rennen naar de meter


Het rennen naar de meter om geld bij te gooien is met de invoering van het systeem geschiedenis geworden. In de 'Nota Parkeervisie' van de gemeente wordt hier als volgt melding van gemaakt: 'Invoeren van deze betaalmethode betekent mogelijk wat minder inkomsten door naheffingen.'

Bron: de Gelderlander

Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>