Mogelijkheden van kentekenherkenning

maandag 17 oktober 2011
timer 2 min
Parkingware is actief met producten op basis van kentekenherkenning voor diverse branches. Samen Skidata Nederland zijn in het betaald parkeren de nodige grote projecten uitgevoerd, zoals op luchthaven Schiphol.  
Mogelijkheden van kentekenherkenning


Sensor City


Binnen het project Sensor City onderzoekt Parkingware onder andere de mogelijkheden om van tevoren betaalde parkeerplaatsen te reserveren vanuit navigatiesystemen en smartphones. Dit betekent geen kaartjes trekken met de kans deze te verliezen en betalen voor de tijd die je parkeert.

Onderzoek


Het onderzoek dat door Parkingware wordt gedaan binnen het project Sensor City, richt zich eveneens op het adviseren van reismogelijkheden per openbaar vervoer, het desgewenst reserveren van een parkeerplek bij P+R van stations en het verkrijgen van een ticket.

Greenparking


Parkingware ontwikkelt en levert kentekenapparatuur voor het bedrijf Greenparking. Via de website www.greenparking.nl is het mogelijk een parkeerplek te reserveren bij bedrijven, buiten kantooruren. Dit is vooralsnog mogelijk op twee locaties in Groningen, een stad waar het parkeerprobleem groot is. Diverse bedrijven stellen hun parkeerterreinen buiten kantooruren beschikbaar voor stadsbezoekers.

Meer dan parkeren


Kentekenherkenning gaat verder dan parkeren. Parkingware ontwikkelt ook applicaties en producten voor fastfoodketens die gebruik maken van drive-ins. Tijdens het afhalen wordt het kenteken van de wagen gedrukt op de zak of doosjes. De gebruiker die het afval in de berm gooit, wordt door de achtergelaten kentekengegevens razendsnel opgespoord
en beboet.
 

Terug naar overzicht ParkeerInnovaties >>>