Museumparkeergarage Rotterdam afrondfase

maandag 20 december 2010
timer 2 min
De ondergrondse Museumparkeergarage in Rotterdam nadert zijn voltooiing. De garage is gesitueerd tussen Museum Boijmans van Beuningen, het Natuurhistorisch Museum, de Kunsthal, het Nederlands Architectuur Instituut en het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam.
Museumparkeergarage Rotterdam afrondfase


Spuwende fonteinen


De ondergrondse parkeergarage bestaat uit twee tussenvloeren en een keldervloer. Onder de inrit van de parkeergarage is een waterberging gebouwd met een capaciteit van 10.000 m³ water. Boven en naast het dak van de garage wordt het Museumpark opnieuw ingericht met onder andere meer dan 200 bomen en een fraai evenemententerrein. Dit wordt voorzien van 75 spuwende fonteinen en een vloerafwerking, waarin de kleuren van de vlaggen van de Europese Unie verwerkt zullen worden.

40.000 m2 vloerafwerking


Strukton Speciale Technieken verzorgt in opdracht van Strukton Civiel Projecten ruim 40.000 m2 vloerafwerking, waarbij Tebecon BV de uitvoerende werkzaamheden verzorgt. De -1e en -2e verdieping, ter grootte van ca.19.000 m², zijn voorzien van een 3-laags (vol)epoxy coatingsysteem. Op de -3e verdieping (de keldervloer) wordt binnenkort ca. 12.000 m² watergedragen epoxycoating aangebracht. Voor de parkeervakken is een contrasterende donkere kleur gekozen ten opzichte van de lichtere vloercoating. De looppaden en zebra's worden uitgevoerd in de opvallende kleuren groen, geel en oranje. Daarnaast wordt later het evenementendak ook voorzien van ca. 8.000 m² watergedragen epoxycoating.

Strak georganiseerd tijdstraject


De uitvoering verloopt binnen een strak georganiseerd tijdstraject. Zo heeft Tebecon de -1 en -2 verdiepingen afgewerkt in een tempo van 2.500 m2 gereed product per week. Carlo Kersten, de bedrijfsleider van Tebecon, stelde dat dit is gerealiseerd in nauwe samenwerking met SST.

Belangrijke bijdrage parkeerprobleem


Na de oplevering zal de parkeergarage met een capaciteit van 1150 auto's een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van het parkeerprobleem in dit gedeelte van het centrum van Rotterdam. Daarnaast zal het opvallende evenemententerrein een waardevolle aanvulling zijn in deze “kunstzinnige” omgeving van Rotterdam. Sika houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen hiervan.

Terug naar overzicht projecten >>>