Nedap AVI verandert naam in "Nedap Identification Systems"

dinsdag 14 januari 2014
timer 3 min
Nedap AVI heeft aangekondigd vanaf nu wereldwijd te opereren onder de naam Nedap Identification Systems.   

Nedap AVI verandert naam in ‘Nedap Identification Systems’

De reden achter de naamswijziging is dat Nedap AVI (Automatische Voertuig Identificatie) zich in de afgelopen jaren sterk heeft ontwikkeld en haar portfolio aanzienlijk heeft zien groeien. Van specialist op het gebied van lange-afstand RFID-oplossingen voor voertuig- en bestuurderidentificatie naar een solution provider met een uitgebreid portfolio. Het portfolio bevat nu namelijk ook oplossingen voor het op afstand identificeren van personen in en rondom gebouwen, draadloze voertuigdetectie sensoren voor straatparkeren en het beheren van voertuigtoegangen in binnensteden.

Ruben Wegman, Nedap’s CEO: “De afgelopen jaren is het productportfolio van Nedap Identification Systems in snel tempo uitgebreid. De markgroep is constant in staat om nieuwe relevante technologieën te introduceren in de beveiligings-, verkeers- en parkeersector. Onze lange-afstand RFID-lezers worden zowel buiten als binnen ingezet voor het identificeren voertuigen en personen. De huidige technologische ontwikkeling maakt het mogelijk om toegangscontrole-oplossingen te bieden waarbij beveiliging en een hoge mate van comfort samen gaan. Dit is het juiste moment om van naam te veranderen en ons voor te bereiden op de toekomstige ontwikkelingen in de markt. Naast de aankondiging van onze nieuwe naam zal er ook een nieuwe huisstijl worden geïntroduceerd.”

Ook kondigt Nedap aan onder de vlag van Nedap Identification Systems een nieuw label te gaan ontwikkelen: Nedap Mobility Solutions. “Hieronder vallen straks onze technologieën die bijdragen aan het verbeteren van stedelijke mobiliteit. Zowel het draadloze parkeersensor systeem SENSIT als de geavanceerde oplossing voor voertuigtoegang in binnensteden zullen hiervan deel uit gaan maken. Het jaar 2013 betekende de definitieve doorbraak voor SENSIT. De markt voor draadloze parkeersensoren is veelbelovend en wij hebben dit systeem al in verschillende steden over de hele wereld geïnstalleerd. Naar verwachting is dit nog maar het begin. De stadstoegang systemen hebben we op dit moment voornamelijk geïnstalleerd in Nederlandse steden en dorpen. Op basis van de groeiende vraag van steden in het buitenland, concluderen we dat nu de tijd rijp is om deze toepassing internationaal uit te rollen," aldus Maarten Mijwaart, marktgroepleider van Nedap Identification Systems.

Over Nedap Identification Systems


Nedap Identification Systems is de grootste speler op het gebied van lange-afstand identificatie, draadloze voertuigdetectie en voertuigtoegang management. Nedap lezers, sensoren en controllers optimaliseren, monitoren en controleren de doorstroom van voertuigen en personen op een veilige en efficiënte wijze. Waar dan ook ter wereld. Nedap technologie wordt eenvoudig toegepast in en geïntegreerd met beveiligings-, logistieke-, verkeers- en parkeertoepassingen. 

Nedap Identification Systems, onderdeel van Nedap N.V., heeft haar hoofdkantoor in Groenlo en heeft kantoren in de Verenigde Staten, Italië, Dubai en Singapore. Nedap Identification Systems beschikt over een sterk, uitgebreid partnernetwerk over de hele wereld.

www.nedapidentification.com 

 

Lees verder

Moeten gemeenten betaald parkeren tijdelijk afschaffen?

31 mrt om 12:07 uur
Je kon er op wachten: de vraag of in verband met de coronacrisis het betaald parkeren niet even kan worden…
Lees verder »

Utrecht krijgt regionale visie op parkeren

24 mrt om 01:00 uurtimer3 min
Vanuit de rijk- en regiosamenwerking, inclusief IenW, RWS en NS wordt gezamenlijk een start gemaakt om een…
Lees verder »

Gemeenten nemen maatregelen tegen coronavirus

22 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Verschillende gemeenten in Nederland en België treffen maatregelen tegen het coronavirus. Na Amsterdam heeft nu…
Lees verder »

Zorgpersoneel mag gratis parkeren in Amsterdam

20 mrt om 01:00 uurtimer1 min
De gemeente Amsterdam voert vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen in voor ondernemers en zorgpersoneel.…
Lees verder »

'Niet iedere parkeerlocatie wordt een volwaardige hub'

17 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

Wanneer is een mobiliteitshub succesvol te noemen?

12 mrt om 01:00 uurtimer2 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

'Voorlopig zie ik geen profijtelijke business voor een mobiliteitshub'

11 mrt om 01:00 uurtimer3 min
Leden van Het Parkeerpanel reageren ieder magazine op een vraagstelling. De vraag voor het komende magazine is:…
Lees verder »

Culemborg sluit als 100ste gemeente aan op het NPR

6 mrt om 13:22 uurtimer2 min
Culemborg is de 100ste gemeente die aansluit op het Nationaal Parkeerregister.
Lees verder »