Nedap en Huawei tekenen overeenkomst

woensdag 12 april 2017
timer 2 min
Tijdens het CeBIT-event 2017 hebben Nedap en de Chinese telecomgigant Huawei een intentieverklaring getekend. Nedap, specialist op het gebied van voertuigdetectietechnologie, gaat met Huawei een slim parkeermanagementsysteem ontwikkelen dat is gebaseerd op Narrow Band-IoT (NB-IoT) technologie.

Internet of Things

De snelle ontwikkeling van de Internet-of-Things-industrie (IoT) creëert veel nieuwe kansen, ook voor de parkeerindustrie. Op basis van hun intentieverklaring gaan Nedap en Huawei een strategische samenwerking aan om te onderzoeken welke toepassingen er zijn voor slimme parkeersensoren met gebruik van NB-IoT-technologie en hoe deze wereldwijd kunnen worden uitgerold.

SENSIT-systeem in OpenLab

Nedap is expert op het gebied van draadloze voertuigdetectie. Nedaps SENSIT-systeem bestaat uit draadloze sensoren die op individuele parkeerplekken worden geïnstalleerd. De sensoren detecteren in realtime of parkeerplaatsen bezet zijn en hoe lang dat is. Naast het ondertekenen van de intentieverklaring werden SENSIT-sensoren geïnstalleerd in het OpenLab van Huawei in Dubai. Dit OpenLab is ontworpen om samen met partners innovatieve oplossingen te ontwikkelen, interoperabiliteit te testen en marketingkrachten te bundelen in geselecteerde industrieën. Het is een open, innovatieve, coöperatieve omgeving bedoeld om de mogelijkheden van de oplossingen in meerdere marktsegmenten aan te tonen.


In het OpenLab kunnen high-end klanten de voordelen van slim parkeren met NB-IoT technologie zien, gecombineerd met het OceanConnect ecosysteem van Huawei. Edwin Siemerink, Propositie Manager van SENSIT: “De samenwerking met Huawei biedt enorme kansen voor het ontwikkelen van NB-IoT-technologieën die wij succesvol in de markt kunnen zetten. De integratie van NB-IoT-technologie in onze SENSIT-propositie is een prachtig voorbeeld.”