Nedap lanceert nieuwe producten voor slim parkeren

donderdag 14 september 2017
timer 3 min
Nedap, toonaangevend specialist op het gebied van slimme parkeertechnologie, lanceert een volgende generatie producten. Met een nieuwe parkeersensor, een parkeernavigatie-app en gateway blijft Nedap het parkeerplatform 'SENSIT' innoveren.

Dit platform draagt wereldwijd bij aan het optimaliseren van verkeersstromen door beschikbare parkeerplaatsen inzichtelijk te maken in binnensteden en winkelomgevingen. Het resultaat: minder verkeersopstoppingen en uitstoot, veiligere straten en dus een aantrekkelijke stad voor bezoekers en retailers. Tijdens het EPA Congress & Exhibition in Rotterdam van 20 tot en met 22 september en tijdens het ITS World Congress in Montreal van 29 oktober tot en met 2 november worden de nieuwe producten gedemonstreerd aan de markt.

’s Werelds slimste parkeersensor

Nedap introduceert de SENSIT IR Flush Mount-sensor. Met deze parkeersensor weet Nedap zowel infrarood- als magnetisch-veld-detectietechnologie te combineren in een ongekend compact design. De SENSIT IR Flush Mount wordt volledig in het wegdek geïnstalleerd, waardoor deze bestand is tegen sneeuwschuivers en de risico’s op struikelgevaar beperkt. SENSIT detecteert de bezetting van individuele parkeerplaatsen in realtime. De verkregen parkeerdata vanuit deze oplossing maakt slim parkeren in elke Smart City, ITS- of winkelomgeving mogelijk.


“We zijn erg trots op de lancering van de nieuwe generatie SENSIT-sensoren. Onze producten bewijzen al jaren de meest betrouwbare oplossing voor parkeerdetectie te zijn in installaties overal ter wereld. Met de toevoeging van de SENSIT IR Flush Mount reageert Nedap op de groeiende vraag naar nauwkeurige sensoren die volledig verzonken in het wegdek worden geïnstalleerd,” zegt Edwin Siemerink, SENSIT Propositie Manager bij Nedap.

Realtime parkeernavigatie-app

Naast deze slimme parkeersensor lanceert Nedap de SENSIT P-Guide App. Met deze app voor de smartphone (beschikbaar voor zowel iOS als Android) kunnen steden, gemeenten en bedrijven bestuurders voorzien van realtime parkeerinformatie. De app, die aangepast kan worden om aan te sluiten bij (city)marketingdoeleinden, helpt om gemakkelijk een beschikbare parkeerplaats te vinden. Zowel op straat als op parkeerterreinen.

 

De P-Guide-app is reeds succesvol geïntroduceerd in Zoetermeer. De gemeente van Zoetermeer verwacht dat de introductie van de app zal bijdragen aan een effectief gebruik van de bestaande parkeercapaciteit in de stad.

Daarnaast is de SENSIT Gateway toegevoegd aan het portfolio. Deze gateway biedt 3G, ethernet en GPRS-communicatie. Het is de snelle en betrouwbare interface tussen het draadloze SENSIT-netwerk en de interfacesoftware, die nodig is in elke slimme parkeertoepassing. Het vernieuwde design van de interfacesoftware maakt het configureren en monitoren van parkeertoepassingen nu nog makkelijker.

 

Tijdens het EPA Congress & Exhibition in Rotterdam (stand B24) en het ITS World Congress in Montreal (stand 2409) worden de nieuwe producten aan de markt gedemonstreerd. 

Lees verder

Open parkeerdata belangrijk voor bereikbare en leefbare stad

30 jun om 09:45 uur
Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) en het ministerie van IenW hebben de handen ineengeslagen om…
Lees verder »

Stelling: Open parkeerdata heeft pas waarde als deze (nagenoeg) volledig is en altijd accuraat.

29 jun om 15:22 uur
Applicatiebouwers zijn pas geïnteresseerd in parkeerdata als deze compleet is en betrouwbaar. Zonder deze…
Lees verder »

Diemen: scanauto voor parkeerschijfcontrole

29 jun om 12:46 uur
Vanaf 1 augustus gaat een scanauto van EPS de parkeercontrole in Diemen verzorgen, waarbij handhaving in…
Lees verder »

Speedgate as a Service als oplossing voor Schiphol Express

26 jun om 11:21 uur
Op het logistieke centrum van Schiphol Express is het een komen en gaan van vrachtwagens, die snel en eenvoudig…
Lees verder »

Heeft open parkeerdata pas waarde als deze volledig is en altijd accuraat?

25 jun om 22:39 uurtimer2 min
Applicatiebouwers zijn pas geïnteresseerd in parkeerdata als deze compleet is en betrouwbaar. Zonder deze…
Lees verder »

Scanauto gaat controleren in blauwe zones Diemen

24 jun om 10:06 uur
De gemeente Diemen heeft Spark om ondersteuning gevraagd bij het vormgeven van een aanbesteding van een nieuwe…
Lees verder »

TrafficSupply Belgium ziet het groots…

23 jun om 13:30 uur
Met een grote expertise wil TrafficSupply Belgium de online markt veroveren vanuit Hasselt. Een enthousiast team…
Lees verder »

IenW rolt 45 slimme laadpleinen uit in Nederland

15 jun om 11:18 uur
Op 45 plekken in Nederland worden slimme laadpleinen ingericht, die ook stroom kunnen terugleveren aan het net. Op…
Lees verder »