Nieuw parkeer verwijs systeem

vrijdag 2 september 2011
timer 1 min
in Dordrecht Het Parkeer Route Informatie Systeem (PRIS) in Dordrecht is vervangen. Automobilisten krijgen voortaan al aan de rand van het centrum dynamische (actuele) informatie over de routes naar de parkeergarages en parkeerterreinen en het aantal beschikbare plaatsen. Met het nieuwe PRIS wordt het zoeken naar een parkeerplek makkelijker.
Nieuw parkeer verwijs systeem


Het nieuwe systeem


Dordrecht heeft er voor gekozen om de nieuwe dynamische borden, met displays en rotatiepanelen, te integreren in de bewegwijzering van de blauwe ANWB-borden. Bezoekers van het centrum van Dordrecht krijgen aan de rand van het centrum de eerste parkeerinformatie op borden met de aanduiding 'P-Centrum'. Wanneer men afslaat naar een parkeergarage of parkeerterrein, wordt informatie gegeven over het beschikbare aantal parkeerplaatsen van deze garage of dit terrein.

Tekstregels


Er hangen ook drie borden met dynamische tekstregels met aanvullende informatie over het parkeren, of over de bereikbaarheid van het centrum in algemene zin. Deze staan bij binnenkomst van de stad vanaf de A16 en N3 en in het stationsgebied, daar waar parkeerinformatie relevant is. Ook kan de nieuwe  bebording een andere route aangeven, als bijvoorbeeld voor de kermis, de Spuiboulevard wordt afgesloten.


Terug naar overzicht ParkeerNieuws >>>